C

Campionatul International de Gatiti in Aer Liber Iasi – 2016

Campionatul de gatit1 2016

Campionatul International de Gatit in Aer Liber Iasi, organizat de Asociatia Euro Est Alternativ este la a sasea editie in orasul nostru. Dupa debutul din anul 2011 , in fiecare an, primavara, bucatari din intreaga lume si din Romania se reunesc la Iasi pentru demonstratii culinare inedite, concursuri si degustari.

Anul 2016 aduce pe scena bucatariei nume sonore, cu o experienta vasta in domeniul gastronomic international. Primul pe lista este Robert Rainford celebra vedetă internațională a emisiunii Tv “Licence to Grill” difuzată de postul Food Chanel, Master Chef Robert Rainford (regele mondial al grătarelor) .

Robert Rainford este profesor de gastronomie în Toronto, Canada. Colaborează cu mai multe societăți media din America, Asia și Europa, iar emisiunea sa este difuzată în peste 93 de state!

Alte nume din gastronomia internationala ce vor fi prezente timp de 3 zile la Iasi sunt : Chef Iwona Niemczewska ce va sustine si un Pastry Workshop, Chef Luis Alves, Chef Raflik Tlatli, Chef Chrysoulla Trisvei, Chef Akbar Umarov, Chef Uros Urosevic, Chef Sokol Prenga, Chef Jossie Elbaz, Chef Mario Savona, Chef Veselina Slavcheva, Chef Emrah Koksal Sezgin, Chef Odeh Abu Elhawa, Chef Jovica Djurdjevic Jole, Chef Vujadin Vujavidinovic, Chef Spiros Dosis, Chef Jyrki Yli Uotyla, Chef Arjan Ceka, Chef Gary Filbey.

Ca in fiecare an,  Campionatul International de Gatit in Aer Liber 2016 aduce noutati in desfasurarea evenimentului .

Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ va lansa la Iași prima competitie culinara tip Black Box, concursul fiind pentru bucatari profesionisti!  Regulamentul concursului contine urmatoarele aspecte:

  1. Concurentul nu va sti din timp ce ingrediente sunt in cutie (nu se stie din timp ce ingrediente sunt in cutie);
  2. Fiecare cutie contine ingrediente suficiente pentru a gati un fel de baza;
  3. Ingredientele trebuie consumate in proportie de 90%;
  4. Alegerea cutiilor de catre concurenti se va face prin tragere la sorti în fata juriului si a publicului spectator;
  5. Timpul acordat pentru redactarea retetei este de 15 minute;
  6. Timpul acordat pentru a gati reteta este de 45 de minute;
  7. Reteta trebuie sa fie fel de baza impreuna cu garnitura si sos, fara salata si paine;
  8. Preparatul va fi montat şi expus pe platouri ceramice si/sau din portelan;

Vor exista mai multe categorii: fel de baza (peste, carne de pui , vegetarian ), desert, tort festiv .

Ca in fiecare an se va desfasura CUPA MOLDOVEI LA MENIU TRADITIONAL.

Publicul larg va avea diferite puncte de atractie:

Stana Traditionala Romaneasca.  Stana va fi construita după modelul celor din Muntii Capatanii: sura din lemn pentru pergatirea alimentelor, suport  tip poarta pentru 6 ceaune din fonta legate cu lanturi de fierarie, tarc pentru 20 de oi, toata gama de ustensile arhaice necesare bucatariei, capite de fan, mese din lemn cioplit.

Aici se vor gati circa 3000 de portii de mancare pentru degustarea publicului.

Pizza Racing Show;

Pizza Master Show – desert

Demonstratii de carmangerie traditionala romaneasca – Ignat

Cantina Comunista – în Piața Unirii se va reinfiinta o mica parte din vechea alimentatie publica socialista. Chef Gigi Fedeles  va gati dupa cateva retete din vremurile comuniste: tocana de mazare cu umbra de carne, chiftele din peste cu cartofi fierti, soia pane, bors de legume, varza cu orez şi budinca din macaroane.

Parada Somelierilor – Record International;

Toate astea sper sa va starneasca interesul , sa va scoata din case deoarece nu aveti des ocazia sa vedeti atatia chefi internationali laolalta!

 

 

 

 

 

CategoriesPromovare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *