sos remoulade1

Sosul Remoulade este o inventie a bucatarilor francezi avand ca ingredient de baza maioneza. Desi initial era un sos pentru carne, ulterior a suferit diferite modificari prin adaosuri de alte ingrediente ceea i-au largit aria de servire.

Informarea asupra istoricului a fost pe Wikipedia.

Maioneza asociata cu castraveciorii in otet dau acel gust acrisor cautat de multa lume. Caperele prin gustul lor unic usor picant aduc o nota personala sosului. Caperele sunt muguri comestibili de flori ale copacului numit Capparis spinosa sau arbustul de capere ce creste in zona mediteraneeana. Le gasim murate in supermarketuri in borcanele mici.

Deci nimic complicat dar foarte gustos.

Ingrediente 4 persoane:

  • 200g maioneza
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 2 castraveti in otet
  • 1 lingura capere
  • sare, piper
  • 2-3 bucati ansoa (optional )

Mod de preparare:

Sosul Remoulade se prepara foarte rapid si musai cu maioneza de casa, asta ca sa simtiti un gust adevarat si sa va bucurati de un produs proaspat.

Daca exista cineva care nu a facut maioneza , nu-i bai. Puteti urmari un clip rapid .

Eu recomand sa o faceti din 2 galbenusuri crude si unul fiert, o lingurita de mustar, o lingura zeama de lamaie , ulei si sare. Amestecati intai galbenusurile  crude cu cel fiert, sarea si mustarul. Turnati uleiul cate cate putin si incorporati. Nu turnati mult ulei deoarece exista riscul ca maioneza sa se taie. Cand ajungeti la cantitatea de maioneza dorita adaugati zeama de lamaie. Maioneaza se poate face atat manual cat si cu mixerul.

 

sos remoulade

 

Dupa ce ati preparat maioneza urmeaza etapa a doua.

Castravetii in otet se cojesc si se toaca marunt. Caperele si patrunjelul se toaca de asemenea.

La final se amesteca maioneza cu putin mustar Dijon, castravetii, patrunjelul si caperele tocate. Cu cat sunt tocate mai fin cu atat este de apreciat sosul. In aceasta privinta eu nu am excelat.

Daca sosul este pregatit pentru o servire alaturi de peste atunci puteti sa adaugati si niste file de ansoa. La sfarsit potriviti de gust cu sare si piper.

De retinut ca acest sos trebuie tinut la frigider si consumat in 24 de ore.

Sosul Remoulade se poate servi la carne la gratar, fripturi sau legume. Gustul acrisor il face inconfundabil si rapid mancat.

 

sos remoulade2

 

Sa aveti pofta!

 

CategoriesGarnituri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *