Asa-i ca aveati nevoie de un sos de usturoi cu rosii si busuioc care sa va imbogateasca mancarurile ?
E vara si e sezon de gratare, frigarui, legume crude si coapte de tot felul. Bineinteles ca toate sunt mai apreciate si savurate daca avem sosul potrivit langa ele.
Si pentru ca au aparut rosiile, busuiocul, usturoiul…am mesterit un sos de gratar demential, plin de aroma si de vara autentica.
Preparare pas cu pas sos de usturoi cu rosii si busuioc
Ingrediente:
- 6-8 catei de usturoi
- 1 rosie mare bine coapta
- 4-5 frunze de usturoi
- 2-3 linguri de ulei
- 1 lingura zeama de lamaie (optional)
- sare
Mod de preparare:
Usturoiul curatat si spalat se trece prin presa de usturoi, apoi se paseaza bine cu putina sare.
Se adauga cate putin ulei si se amesteca la fel ca la prepararea maionezei, pana la incorporarea totala a uleiului.
Rosia trebuie sa fie bine coapta si carnoasa. Ea se da pe razatoare si se adauga usturoiului pasat.
La sfarsit punem busuiocul taiat marunt, zeama de lamaie si sare daca mai este nevoie.
Sosul de rosii cu usturoi si busuioc este gata. Putem sa adaugam putina apa daca dorim o consistenta mai lichida.
Este minunat, mai ales pentru iubitorii de usturoi, asa cum sunt eu.
Daca va place sosul cu gust acrisor va recomand sosul Remoulade!
Sa aveti pofta!
Si eu sunt mare iubitoare de usturoi, asa ca o sã-l fac cat de repede.Bafta Daña!
Merci Carmen!
L-am facut si eu langa niste dovlecei la cuptor. E delicios,am utilizat blenderul ca sa fie mai cremos! Cred ca la ingrediente e vorba de frunze de busuioc si nu de usturoi…;-) Merci pt idee Dana!
Irina, buna ideea cu blenderul, mai ales daca faci o cantitate mai mare.
Ma bucur ca ti-a placut!