T

Tort cu mouse de ciocolata alba si mure

tort cu mouse de ciocolata alba si mure2

Tortul cu mouse de ciocolata alba si mure este tortul pentru aniversarea mamei . Orice mama merita un tort frumos si bun,  si daca acesta poate fi facut de copiii ei, cu atat mai mult s-ar bucura.

In fiecare iulie ne inatalnim acasa sa o sarbatorim pe mama. De cele mai multe ori tortul este cu fructe deoarece e vara si in gradina gasim mereu zmeura, mure, coacaze, agrise. Daca anul trecut am facut tortul de vara, acum am ales ca murele si ciocolata alba sa fie vedetele.

E minunat acest moment dulce cand membrii familiei se reunesc in jurul unei persoane dragi. Va doresc si voua aceeasi bucurie si daca doriti reteta o gasiti aici.

Ingrediente blat cu diametrul de 24cm:

  • 5 oua
  • 150g zahar
  • 150g faina
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 linguri bobite coacaze (optional)
  • 1 varf sare

Ingrediente mouse de ciocolata alba si mure:

  • 500g smantana lichida pentru frisca (peste 30%grasime)
  • 200g ciocolata alba
  • 300g mure
  • 10g gelatina ( 1 plic)

Ingrediente crema de mascarpone cu zmeura:

  • 250g mascarpone
  • 200g zmeura
  • 50g zahar pudra

Glazura si decor:

  • 150g ciocolata amaruie
  • 2-3 linguri lapte
  • 200-300g mure si zmeura

 

tort cu mouse de ciocolata alba si mure4

 

Mod de preparare blat:

Pornim cuptorul la 180 grade Celsius. Pregatim o tava cu diametrul de 24 cm tapetand-o cu hartie de copt.

Ouale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana compozitia devine albicioasa si creste mult in volum. Se adauga extractul de vanilie si faina cernuta , cate putin , cu miscari circulare de jos in sus.

Compozitia se imparte in doua si se coc doua foi in cuptorul preincalzit.

Optional in fiecare foaie putem adauga bobite de coacaze rosii. Acestea vor da punctual un gust acrisor .

Mod de preparare crema mascarpone cu zmeura:

Mascarponele se amesteca usor cu zaharul pudra si apoi cu zmeura proaspata pana cand crema devine roz iar zmeura este zdrobita partial. Treaba asta dureaza 1-2 minute.

Mod de preparare mouse de ciocolata alba si mure:

Gelatina se pune la hidratat in 100ml apa rece sau conform indicatiilor de pe plic.

Smantana lichida  pentru frisca se pune la incalzit intr-o cratita cu fund dublu . Cand este fierbinte se adauga ciocolata alba rupta bucatele si se amesteca cu o paleta de silicon pana ce aceasta se topeste complet.

Gelatina hidratata se pune la bain marie pana devine lichida. Aceasta se toarna in  mouse si se amesteca.

 

tort cu mouse de ciocolata alba si mure1

 

Asamblare:

Intr-o tava cu fund detasabil se aseaza o foaie de pandispan, apoi se pune crema de mascarpone cu zmeura, urmeaza mouse-ul de ciocolata alba peste care aranjam murele , iar deasupra se pune ultima foaie.

Tortul se da la rece pentru cel putin 2-3 ore inainte de a se glazura.

Dupa ce a stat suficient timp la rece tortul se transfera pe un platou si se glazureaza. Ciocolata impreuna cu laptele se pune la bain marie si se amesteca cu o paleta de silicon. Cand este topita se toarna usor peste tort si se niveleaza usor.

Tortul se decoreaza cu mure si zmeura proaspete, dupa care il mai lasam la rece 1-2 ore.

Dupa cum se observa in sectiune este un tort plin de culoare si gust. Sunt absolut incantata de mouse-ul de ciocolata alba in combinatie cu murele.

 

tort cu mouse de ciocolata alba si mure3

 

Dulce, fin, acrisor, catifelat, colorat…cam astea ar fi caracteristicile acestui tort de vara.

Spor la prajiturit!

 

CategoriesFără categorie
  1. blank
    Horhogea Valentina says:

    Am facut acest tort de doua ori si ne-a placut foarte mult. Am o nelamurire, mousse-ul de ciocolata iese foarte lichid si cand l-am turnat peste tort ( in forma de asamblare) a curs pe margini. Cum ar trebui procedat pentru ca este minunat si as vrea sa-mi iasa in totalitate. Multumesc mult !! 💐

    1. blank
      Dana says:

      Buna Valentina,
      Ma bucur ca va place acest tort.
      Daca observi din poze, si la mine mouse-ul a acoperit marginile, adica a curs. La rece insa s-a intarit perfect.

      Daca il doresti mai tare poti mari cantitatea de gelatina. De asemenea compozitia se poate tine la rece (dar atentie sa nu se lege foarte tare) si se toarna in forma cand s-a ingrosat putin. Samantana trebuie sa fie cu grasime peste 30%.

      Sper ca ti-am fost de folos si te mai astept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *