inghetata cu mure si iaurt1jpg

Inghetata pentru copii, inghetata sanatoasa, inghetata delicioasa…toate caracteristicile se regasesc in inghetata de azi.

Specialistii sustin ca inghetata este unul dintre cele mai aditivate produse continand pana la 9 E-uri intr-un produs.. Pe de alta parte inghetata este adorata de copii , dar si de adulti, mai ales pe perioada verii.

Asadar, vacanta fara inghetata nu se poate. M-am gandit la o varianta simpla si cu putine ingrediente si a iesit o inghetata fara zahar delicioasa, mai ales ca murele sunt din gradina noastra.

Pentru preparare aveti nevoie de niste forme speciale pt. inghetata, din cele care au si cate un bat aferent. Se gasesc aproape in toate supermarketurile.

Ingrediente 6 bucati:

  • 300g iaurt gras
  • 2 linguri miere (sirop de agave)
  • 1 lingura fulgi de ciocolata
  • 150g mure

Mod de preparare:

 

inghetata cu mure si iaurt

 

Iaurtul gras se scurge bine de zer si se amesteca cu mierea sau siropul de agave. Eu am incercat cu ambele variante si parca cu agave are un gust mai dulce. La sfarsit adaugati si fulgii de ciocolata, dar nu chiar toti.

Daca folositi mure de cultura, asa cum am folosit eu, este nevoie sa le taiati in doua deoarece sunt foarte mari, dar si pentru a lasa putina culoare in inghetata.

 

inghetata cu mure si iaurt2

 

In suporturile speciale de inghetata mai intai presarati niste fulgi de ciocolata si puneti cateva bucati de mure. Peste acestea turnati putina compozitie de iaurt si presati usor sa patrunda bine pana in capatul suportului. Se adauga iarasi mure si se incheie cu iaurt.

Ultima etapa este cea de fixare a betisoarelor si apoi ducem tavita la congelator .

Inghetata de iaurt cu mure va sta la congelator 2-3 ore,  dupa care poate fi scoasa din forme si mancata.

Nu este o inghetata foarte cremoasa dar se mananca usor , are un gust acrisor si te racoreste pe loc. De asemenea, va recomand si inghetata vegana de pepene galben.

Sa aveti spor!

inghetata cu mure si iaurt5

 

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *