Ultima vizita in Italia m-a dus in casele unor doamne dragute care au gatit pentru noi aceasta salata de varza rosie si mar, ne-au adunat in jurul meselor cu iz italian si vin bun .

Bineinteles ca toate calatoriile au legatura si cu mancarea…iar salata asta m-a cucerit pe loc, drept pentru care am incercat sa o reproduc.

Combinatia de legume-fructe nu mai uimeste pe nimeni , iar varza rosie cu mar am testat-o chiar eu toamna trecuta , dupa o reteta de Bacalbasa, dar in varianta fiarta.

Varza rosie cu marul verde se completeaza prefect. Este o reteta super simpla si de efect.

Preparare pas cu pas salata de varza rosie cu mar

Ingrediente 4 persoane:

  • 1 varza rosie mica
  • 1 mar verde
  • 1 lingura seminte de floarea soarelui
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura otet de mere (sau vin)
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare

Mod de preparare:

Varza rosie se toaca marunt si se freaca cu putina sare . Este preferabil ca varza astfel pregatita sa se odihneasca 1-2 ore in frigider, cel putin asa mi-a explicat doamna din Italia. Eu nu am procedat asa deoarece am preparat-o exact in momentul servirii.

Marul verde se taie in cubulete cu tot cu coaja, nu inainte de a fi bine spalat si sters. Acestea se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu oxida.

Semintele de floarea soarelui se rumenesc usor intr-o tigaie fara ulei.

Se amesteca varza tocata, marul si semintele de floarea soarelui si se asezoneaza cu sare, ulei si otet.

Salata de varza rosie si mar este gata de servit. Ea se poate consuma alaturi de un fel principal dar si ca gustare sau antreu.

 

Important este sa constientizam ca varza rosie este o leguma cu multe proprietati si sa o consumam mai des. Am cautat ceva informatii despre ea si cred ca cel mai documentat articol este cel din revista „Formula As”. In concluzie varza rosie contine de cateva ori mai multe vitamine decat varza alba iar pigmentii care dau culoarea violacee lupta impotriva infectiilor si bolilor tumorale.

Sa aveti spor si nu uitati sa treceti pe la piata!

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *