In cautare de fursecuri dragute pentru Craciun am dat de niste braduti din fursecuri.  De fapt stiam de ei, dar niciodata nu m-am mobilizat sa-i fac. De data asta, impreuna cu copiii de la atelierele de gatit am dat liber la creativitate in bucatarie.

Copiilor le-au placut foarte mult si mie de asemeni. De aceea mi-am zis ca e potrivit sa apara si pe blog. Sunt deliciosi, inediti si starnesc bucuria celor care se infrupta din ei.

Pentru reteta m-am inspirat de pe blogul Violetei, cu mici modificari personale.

Ingrediente:

  • 230 gr faina
  • 150 gr zahar pudra
  • 150 gr unt
  • 20g cacao
  • 1 lingurita praf copt
  • 1 ou
  • 1 praf sare

Glazura:

  • 1 albus
  • 150g zahar pudra
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingurita amidon

Mod de preparare braduti din fursecuri:

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra si praful de sare. Se adauga oul si se incorporeaza in compozitie.

Peste compozitia de unt se toarna ingredientele uscate: faina, cacaoa si praful de copt. Se amesteca si se formeaza aluatul. Acesta se da la frigider pentru 30 de minute.

Aluatul pentru fursecuri se intinde cu sucitorul pe un blat presarat cu faina . Foaia nu se intinde foarte subtire deoarece fursecurile se vor rupe cu usurinta. Cred ca ideal ar fi o grosime de 0,4-0,5 cm.

Se decupeaza stelute de diferite dimensiuni. Eu am avut 5 forme de stelute.

 

 

Ele se coc la 180 de grade Celsius in cuptorul preincalzit, timp de 10-12 minute. Asta depinde de grosimea fursecurilor , dar si de cuptor.

Cat fursecurile stau la racit ne ocupam de glazura.

Albusul de ou se mixeaza singur si apoi se adauga cate putin zaharul pudra, pana se incorporeaza tot. La sfarsit se adauga zeama de lamaie si amidonul. Amidonul are rolul de a ajuta la uscarea mai rapida a glazurii.

Pentru montarea bradutilor din fursecuri avem doua variante.
Putem face braduti formati din 5 stelute diferite, lipite intre ele si asezate in ordine descrescatoare sau braduti formati din 10 stelute, adica cate 2 stelute de fiecare marime.

La montaj avem grija ca stelele sa nu vina cu razele suprapuse unele peste altele,  ci sa se intercaleze.

Pe fiecare steluta se pune  putina glazura astfel incat sa se lipeasca intre ele, dar sa se si prelinga putin. La sfarsit puteti stropi si deasupra cu glazura.

 

 

Bradutii din fursecuri se lasa la uscat si apoi se pot impacheta individual . Cred ca ar fi un cadou potrivit pentru Craciun!

Spor la prajiturit braduti din fursecuri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *