C

Copanele aromate la cuptor

Refuza cineva niste copanele aromate la cuptor? Cu siguranta, nu !
Cred ca este una dintre mancarurile care se fac cel mai rapid. Pe de alta parte, gustul plin de miresme le face speciale.
Asadar o petrecere pentru copii, o masa in familie sau niste invitati surpriza…toate pot fi rezolvate cu acest preparat din carne de pui.

Ingrediente 4 persoane:

  • 8 copanele
  • 1 lingurita paprika afumata
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingurita tikka masala
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare:
Copanelele se curata, se spala sub jet de apa si se scurg bine. Le punem intr-un bol si adaugam condimentele impreuna cu uleiul. Condimentele le gasiti in orice magazin cu specific.

Tikka masala este un amestec de condimente indian. El contine: chimion, coriandru, usturoi, garam masala, ghimbir etc. Acest amestec aduce o savoare deosebita carnii de pui.
Paprika afumata aduce nota de fum, culoare dar si gust.
Turmericul (curcuma) este un condiment asiatic cu o culoare galben intens si un gust usor amarui-aromat.
Toate se amesteca foarte bine. Bolul se acopera cu o folie alimentara si se da la rece pentru cel putin o ora.  In acest timp carnea va fi mai bine patrunsa de condimente.

 

 

Pornim cuptorul la 200 grade Celsius.
Punem copanelele intr-o tava de iena si le dam la cuptor pentru cca. 30 de minute. Ele vor fi gata atunci cand sunt usor rumenite. Culoarea va fi una speciala deoarece am folosit turmeric si paprika.
Copanelele aromate la cuptor au un gust delicios, se mananca usor si sunt adorate de copii.
Ele se pot servi alaturi de salate de legume proaspete, orez sau piureuri de legume.

 

 

Pentru o varianta mai spicy va recomand si aripioarele picante la cuptor.

Sa aveti pofta!

 

CategoriesMancaruri
Dana Burlacu

Eu sunt Dana Burlacu, posesoarea Prajiturici si altele, ambassador Romania la Food Revolution Community, iubitoare de prajiturici si de mancare.

    1. Dana says:

      Violeta, de regula la carne nu se prea adauga apa deoarece strica cumva gustul.
      La carnea de pui eu nu pun folie deoarece se face foarte repede.
      Cuptorul meu este electric.
      Multumesc ca ai adus in discutie aceste aspecte, am sa aduc completari retetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *