C

Ciuperci umplute cu verdeturi

 

Ciupercile au calitatea de a putea fi gatite in numeroase moduri. De asemenea, gustul lor se poate schimba in functie de modul de gatire si asociere cu alte ingrediente.
Pentru ca piata a inverzit am inclus o parte din verdeturi in aceasta reteta.
Ciupercile umplute cu verdeturi impreuna cu salata de primavara fac echipa buna in farfurie. Acest preparat este hranitor si sanatos deopotriva iar reteta este foarte simpla.
Va invit sa intrati cu mine in bucatarie.

Ingrediente 4 persoane:

  • 12 ciuperci champignon mari
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • 1 lingura coaja de lamaie

Ingrediente salata:

  • 2 legaturi de untisor
  • 1 legatura leurda
  • zeama de la ½ lamaie mica
  • ulei de masline
  • sare
  • toporasi (optional)

Mod de preparare:

Ciupercile champignon se aleg sa aiba palaria mai mare si incapatoare. Se inlatura piciorusele ciupercilor (acestea pot fi folosite la omlete, paste sau pizza) . Palariile ciupercilor se sterg pe exterior cu servetele de hartie sau o pensula speciala. Daca le spalam acestea vor retine apa si nu vor mai fi la fel de gustoase.

Verdeturile se spala sub jet de apa si se scurg bine. Se toaca marunt si se amesteca.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt (sau un vas yena) se aseaza ciupercile. Acestea se presara cu putina sare. Se umplu cu verdeata apoi se stropesc cu putin ulei de masline si  sare.

 

 

Tava se da la cuptor, la 180 grade Celsius pentru cca. 15-20 de minute. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit.

Cat ciupercile stau la cuptor ne ocupam de o salata delicioasa de primvara. Untisorul si leurda se spala sub jet de apa si se scurg bine.

Intr-un bol punem untisorul de la care putem indeparta doar coditele daca sunt prea lungi. Adaugam leurda pe care o rupem cu mana. Salata de primavara o asezonam cu sare, ulei de masline si zeama de lamaie.

Cand ciupercile noastre sunt gata, le scoatem din cuptor si le montam pe farfurii individuale.

 

 

In fiecare farfurie asezam cate trei ciuperci umplute cu verdeturi si un sfert din salata pregatita. Salata o decoram cu toporasi (acestia sunt comestibili) iar ciupercile cu putina coaja de lamaie. Coaja de lamaie va aduce un parfum delicat acestui preparat.

Pofta buna la ciuperci umplute cu verdeturi, o reteta simpla si rapida! E o mare bucurie ca a venit primavara si in farfurie.
[penci_recipe]

CategoriesDe post
Dana Burlacu

Eu sunt Dana Burlacu, posesoarea Prajiturici si altele, ambassador Romania la Food Revolution Community, iubitoare de prajiturici si de mancare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *