Sarbatorile de Paste se apropie si masa alaturi de familie va fi plina cu tot felul de bunatati.

In fiecare an pe langa friptura, salata, oua rosii si dulciuri facem niste aperitive pentru Paste. Le-am facut dintr-o joaca cu multi ani in urma si acum au devenit traditie.

Acestea sunt simplu de facut de aceea putem sa-i luam si pe copii cu noi in bucatarie. Ele vor cuprinde cuburi de chec cu verdeata, chiftelute (ele pot fi din carne de vita, porc, pui), rosii cherry si ridichi.

Ingrediente:

  • 5 oua mari
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura mica leurda
  • 70g faina
  • 30g gris
  • 100g branza telemea
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • sare, piper
  • 15 chiftelute mici
  • 15 rosii cherry
  • 8 ridichi
  • 15 betisoare bambus

 

 

Mod de preparare aperitive pentru Paste :

Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius.
Verdeturile se spala si se toaca marunt.

Ouale se mixeaza pana cresc bine in volum. Se adauga faina, sarea, grisul si praful de copt. Acestea se amesteca usor cu o paleta sau o lingura de lemn. La final se adauga branza telemea si verdeturile tocate.
Puteti folosi si alte tipuri de branza, in functie de preferinte.

Toata compozitia se pune intr-o tava mica  (pentru a avea volum) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru cca. 15-20 minute.  Cand checul cu verdeturi a crescut usor si s-a rumenit putin inseamna ca e gata.

Se coate din cuptor si se lasa la racit. Checul cu verdeturi se taie in patrate mici.
De asemenea ridichile se taie in doua sau patru, in functie de dimensiune.

Urmeaza asamblarea aperitivelor pentru Paste. Pe un betisor special de bambus punem in ordinea dorita: o rosie cherry, o chifteluta, o jumatate de ridiche si la final cubul de chec cu verdeturi.

 

 

Aperitivele pentru Paste se aseaza pe un platou intins alaturi de codite de ceapa verde si usturoi verde.

Pe langa colorit aceste aperitive aduna si mai multe gusturi laolalta.

Sper sa va inspire aceasta idee si sa va aduca putina bucurie in farfurie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *