P

Prajitura cu branza si lamaie

Prajitura cu branza si lamaie este un desert simplu si la indemana tuturor. In perioada calda a anului branza de vaci se gaseste cu generozitate la piata si e pacat sa nu valorificam aceasta situatie.

Unde mai pui ca deserturile cu branza de vaci se fac rapid si sunt agreate de multa lume.

Sa nu sariti ca am scris o reteta fara gramaje exacte , dar prajitura asta o fac asa mereu si niciodata nu m-am invrednicit sa cantaresc. Nu , nu este dezinteres ci doar o poveste dulce din vremea in care nimeni nu avea cantar acasa.
Va garantez ca iese sigur.

Ingrediente blat:

  • 6 linguri smantana grasa
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri unt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • faina cat sa iasa un aluat de intins cu sucitorul (cca 500g)

Ingrediente umplutura:

  • 600g branza de vaci
  • 100g zahar
  • 3 oua
  • coaja si zeama de lamaie
  • stafide (optional si dupa gust)
  • 1-2 linguri gris

Mod de preparare:

Primul pas este sa pregatim blatul. Amestecam cu telul smantana cu zaharul si untul. Cand ingredientele s-au omogenizat adaugam bicarbonatul , coaja si zeama de lamaie.

 

 

La sfarsit adaugam faina. Aluatul trebuie sa fie usor moale, nicidecum pietros. Aluatul pentru prajitura cu branza si lamaie se da la rece pentru 30 de minute.

In timpul asta ne ocupam de umplutura. Branza de vaci se amesteca cu zaharul, ouale, coaja si zeama de lamaie, stafidele si grisul. Daca branza este mai moale se poate adauga inca o lingura de gris.

Pregatim o tava de 25/35 cm si o tapetam cu hartie de copt.

Aluatul rece se imparte. Aproape 3/4 din el va fi foaia, iar restul se va folosi la grilajul de deasupra.

Se intinde o foaie grosuta cu sucitorul si se aseaza in tava. Deasupra se toarna compozitia din branza si se niveleaza. Din restul aluatului se intinde o foaie si se taie fasii subtiri pentru a face un grilaj deasupra.

Prajitura cu branza si lamaie se da la cuptor pentru cca 40 de minute. Nu uitati ca temperature trebuie sa fie de 180 grade Celsius si cuptorul trebuie incalzit in prealabil.

Inainte de taiere prajitura trebuie sa se raceasca complet. Ea poate fi taiata in forma dorita.

 

 

Prajitura cu branza si lamaie este prajitura perfecta pentru o masa de familie, se face rapid si are un gust bun si aromat. Merge perfect si de luat la pachetel si rezista cu siguranta cel putin 3 zile.
Daca va sperie blatul va recoamnd si o prajitura cu branza fara blat.

Spor la prajiturit!
[penci_recipe]

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *