P

Prajitura rasturnata cu rubarba

Prajitura rasturnata cu rubarba este continuarea la cautarile  si imprietenirea mea cu rubarba. Dupa tarta cu rubarba si capsuni am incercat si alta varianta de desert, de data asta unul mult mai rapid.
Rubarba nu prea creste pe la noi , asadar tot din magazin m-am aprovizionat. Ne place mult gustul ei acrisor si plin de energie si promit ca la anul mai experimentez si alte retete. Zic la anul pentru ca sezonul rubarbei este pe safrsite.

Reteta este una super usoara, adica accesibila oricarui incepator.

Ingrediente:

  • 4 oua mari
  • 120g zahar
  • 120g faina
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 600g rubarba
  • 75g unt
  • 2 linguri zahar muscovado sau zahar brun

Mod de preparare:

Rubarba se spala, i se indeparteaza capetele si se taie in bucati de cca.1cm.
Se pregateste o  tava cu dimensiuni de 20/30cm (merge si o forma de tort) si se tapeteaza cu hartie de copt.

Se aseaza rubarba in tava apoi se adauga untul taiat bucatele si zaharul brun.

 

 

Tava se da la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade Celsius.

In timpul asta mixam ouale cu zaharul, extractul de vanilie si un strop de sare pana ce compozitia creste mult in volum. Faina se adauga cate putin si se incorporeaza cu o spatula, cu miscari usoare de jos in sus.

Dupa ce rubarba a stat 10 minute la cuptor si s-a inmuiat putin se scoate din cuptor si se toarna compozitia de pandispan.
Prajitura rasturnata cu rubarba se da la cuptor pentru inca 20 de minute, tot la 180 grade Celsius.

 

 

Cand este usor rumenita deasupra se scoate din cuptor si se lasa la racorit, apoi se rastoarna pe un platou intins.
Prajitura rasturnata cu rubarba se taie in bucati patrate si se serveste simpla sau alaturi de o lingura de inghetata sau mascarpone. Are un gust minunat in care dulcele pandispanului se combina perfect cu acrisorul din rubarba.
Aceasta prajitura este genul de prajitura pe care o faci in zilele obisnuite pentru un desert de familie.

 

Spor la prajiturit.

0/5 (0 Reviews)
CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *