S

Salata de dovlecei

Putina lume stie ca dovleceii sunt foarte gustosi  si in stare cruda. Au un gust dulceag si parfumat si se preteaza bine intr-o salata .
Pentru ca iubesc leguma asta si m-am tot jucat cu ea in multe retete, de data asta am zis ca e timpul de o salata de sezon.

Am folosit un dovlecel si un zucchini (cel cu coaja verde inchis) pentru mai mult verde in farfurie. Ma gandesc ce bine ar fi mers si un dovlecel galben alaturi . Ramane sa incerc varianta asta in vara.

Ideea e ca salata de dovlecei este delicioasa, baietii mei au mancat-o dintr-o rasuflare si poti sa si impresionezi cu ea.

Ingrediente pt 2 persoane:

  • 1 dovlecel de marime mijlocie
  • 1 zucchini de marime mijlocie
  • 1 legatura mica de marar
  • 2 linguri de nuci coapte
  • 1 lingura mix de seminte (susan, pin, floarea soarelui)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lamaie
  • sare

Mod de preparare:

Dovleceii prospeti si fermi se spala sub jet de apa si se sterg cu un servet de hartie. Cu ajutorul unui curatitor de legume (peeler) se taie fasii subtiri, de jur imprejurul dovlecelului pana ramane doar miezul cu seminte. Acest miez se arunca sau se poate folosi la o supa crema de legume.

Nucile se trag putin la tigaie (fara ulei) pentru un gust mai bun si aromat. La fel se poate face si cu mixul de seminte pentru a le potenta gustul.

Mararul se toaca marunt.

Fasiile de dovlecel se amesteca cu cele de zucchini pentru a forma o salata cu doua nuante de verde. Deasupra se presara putin  marar, nucile si mixul de seminte.

 

 

La servire se adauga un dressing din ulei de masline, sare si zeama de lamaie.

Salata de dovlecei se poate servi ca atare sau ca si garnitura langa alte preparate.

Pentru iubitorii de dovlecei recomand si pastele raw din dovlecei .

Sa aveti spor!

 

CategoriesCu legume De post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *