Sezonul de visine nu tine prea mult, asa ca mi-am propus sa experimentez retete noi. Gustul dulce acrisor ma cam imbie spre diverse combinatii dulci aducatoare de multumiri .

Pentru o bunatate de strudel cu visine mi-am rapit o ora dintr-o dupa amiaza si pe cuvant ca a meritat.

Nu am facut strudel de foarte mult timp, asa ca am apelat la o reteta dintr-o carte de bucate. Se numeste “Bucataria cu Vitamine” si are doar retete cu fructe si legume.

Strudelul este o reteta clasica si deloc complicata, iar portia asta e generoasa.

Ingrediente aluat:

  • 250g faina
  • 125g apa calda
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf sare

Ingrediente umplutura:

  • 750g visine fara samburi
  • 100g zahar
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingurita extract vanilie
  • + 2 linguri ulei pentru uns deasupra

 

 

Mod de preparare:

Faina se amesteca impreuna cu sarea, uleiul si apa calduta pana se obtine un aluat omogen si usor elastic, adica cateva minute. Aluatul pentru strudelul cu visine se imparte in doua parti egale, se acopera cu un servet si se lasa vreo 30 de minute sa se odihneasca.

 

 

Visinile spalate in prealabil si bine zvantate se curata de samburi. Ele se scurg usor de zeama si se amesteca cu zaharul, pesmetul si extractul de vanilie.

Pe un blat presarat bine cu faina se intind doua foi dreptunghiulare. Aluatul se intinde cu sucitorul presarand mereu faina. Foaia trebuie sa fie foarte subtire.

Pe fiecare foaie se pune cate o jumatate din catitatea de visine pregatite. Foaia se ruleaza si se aseaza in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt.

 

 

Strudelul cu visine se unge  deasupra cu ulei.  Se coace in cuptorul preincalzit la 190 grade Celsius, timp de 45 de minute.

Pentru reusita unui strudel cu visine trebuie musai si o cantitate generoasa de zahar pudra deasupra.

Strudelul se portioneaza dupa preferinte si poate fi servit simplu, cu un sos de vanilie sau inghetata.

 

 

Este un desert cu fructe minunat si din cantitatile date iese o portie generoasa de strudel cu visine cu gust acrisor  de vara. De fapt puteti face si cu alte fructele preferate.

Sa aveti spor la prajiturit!

CategoriesDe post
Dana Burlacu

Eu sunt Dana Burlacu, posesoarea Prajiturici si altele, ambassador Romania la Food Revolution Community, iubitoare de prajiturici si de mancare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *