T

Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici e un fel de crostata italiana, un desert cu fructe de vara pe gustul tuturor.

Pentru ca e sezon de piersici si acestea au un parfum inconfundabil mi-am zis ca  trebuie sa fac un desert . Uneori mi-e frica ca vara trece prea repede si nu apuc sa fac tot ce-mi doresc , ca sezonul capsunilor, zmeurei, piersicilor…trece intr-o clipa.

Tarta rustica sau crostata presupune un aluat de tarta si fructe. Acestea pot fi alese dupa preferinte.

Ingrediente blat tarta:

  • 150g unt
  • 1 ou
  • 50g zahar
  • 250g faina
  • 1 praf sare

Ingrediente umplutura:

  • 4-5 piersici
  • 50g zahar
  • cateva mure
  • menta si zahar pudra pentru decor

Mod de preparare:

Untul rece se amesteca cu zaharul, oul, sarea si faina. Omogenizarea ingredientelor se face rapid, astfel incat sa nu se inmoaie prea tare untul. Aluatul pentru tarta rustica cu piersici se inveleste intr-o folie si se da la rece pentru 30 de minute.

Piersicile se spala si se sterg bine. Ele se vor taia in felii mai grosute, adica dintr-o jumatate de piersica vor iesi circa 3-4 felii.

Se porneste cuptorul la 190 grade Celsius.

Aluatul se intinde cu sucitorul intr-o forma rotunda. Pentru ca este o tarta rustica nu ne straduim prea mult pentru perfectiune. Formele neregulate au si ele farmecul lor.

Asezam feliile de piersici in forma circulara, pe 2-3 randuri. Nu uitati sa lasati o margine de cca. 2,5cm .

 

 

Peste piersici presaram zahar si cateva mure . Eu am folosit 25g zahar muscovado (preferatul meu) si 25 g de zahar alb. La fel de bine puteti folosi zahar brun sau doar zahar alb. Murele sunt mai mult sa contrabalanseze gustul dulce al piersicilor. Gustul lor acrisor este perfect in acest context.

Marginea tartei se ridica si se pliaza de cateva ori.

 

 

Tarta rustica cu piersici se da la copt pentru cca.30 de minute. Atunci cand va fi gata trebuie sa fie usor rumenita, cu fructele coapte dar si cu putina textura.

Desertul nostru cu fructe de vara se pudreaza cu zahar si se serveste simplu sau alaturi de o cupa de inghetata sau un sos de vanilie.

E buna tare tarta noastra !

 

 

Sa aveti spor la prajiturit!

 

 

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *