C

Chef pentru o zi la Centru Vechi Suceava

 

Iata-ma in frumoasa Bucovina natala pentru a incheia proiectul “Chef pentru o zi”.  Anul acesta a fost plin de surprize frumoase si cooptarea in acest proiect este una dintre ele.

Oameni pasionati de gatit au zis da provocarii de a gati cu pasiune si unii dintre ei au fost rasplatiti. Toamna asta va povesteam  cum a decurs premierea castigatoarei de la Iasi, iar colegii mei din tara au povestit pe blogurile lor cum a decurs povestea in toate orasele unde exista magazinul Selgros.

M-am bucurat ca Suceava a ajuns tot in “jurisdictia” mea, mai ales ca asa am avut sansa sa descopar oameni noi si un restaurant cu un bucatar pe cinste.

Castigatoarea noastra este Brindusa Aluculesei ce a uimit juriul cu reteta ei de sarmale in dovleac.

 

Ultima zi de toamna cu ceva zapada si frig ne-a reunit la restaurantul “Centru Vechi” : castigatoarea impreuna cu prietenii ei, domnul Gabriel Posteuca reprezentat Selgros, chef Alina Sirghi si subsemnata, bloggerul de serviciu.

“Centru Vechi” este un restaurant cu acel ceva ce te face sa te simti bine, aerist si cu bun gust.
Inceputul a fost mai mult italian decat bucovinean dar asta a venit pe sufletul meu: branzeturi fel de fel, fructe si miere…toate acompaniate de un roze numai bun sa contureze cuvintele.

 

 

Pastravul prajit cu mamaliguta nu ne-a luat prin surprindere dar ne-a adus inapoi pe meleagurile stiute. Parca nu mergea o vizita in Bucovina fara un pastrav prajit cu mamaliguta si usturoi. Nu pot sa nu mentionez si vinul alb minunat, un Sauvignon Blanc de Purcari.

 

Cheesecake-ul cu dulceata de afine ne-a indulcit si ne-a incarcat bateriile pentru drum. Asta pentru ca fiecare trebuia sa porneasca inapoi spre casa, dar nu inainte ca premiul cel mare sa fie inmanat.

 

 

Un super robot de bucatarie a ajuns in bucataria Brandusei si suntem convinsi ca va fi un ajutor de nadejde pentru numeroase retete ce asteapta sa fie pregatite.
Momentul de final a coincis si cu venirea in sala a doamnei Alina Sirghi, bucatarul care a facut posibil ca noi sa ne lingem degetele si sa plescaim fericiti (stiu, nu e politicos dar nu m-am putut abtine). Nu pot sa inchei fara sa amintesc povestea acestei femei, mai ales ca are legatura cu pasiunea lucrului facut. Multi ani doamna Alina a fost tamplar si a ajuns in bucatarie dupa ce aceasta meserie nu prea i-a mai fost de ajutor. A inceput  cu spalatul vaselor dar pasiunea pentru gatit, perseverenta si bucuria de a gati au facut ca azi sa fie un bucatar respectat.

 

 

Inchei  aici misiunea mea speciala de la Suceava unde impreuna cu comesenii mei ne-am bucurat de ospitatlitate, bucate bune si oameni faini.

Sper ca acest frumos proiect sa continue si in anul ce va veni si…tot asa de ne-o gasi.

CategoriesConcursuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *