Y

Young Chef 2018 – un concurs pentru tinerii pasionati de gatit

Young Chef este concursul la care as fi participat daca ma incadram la criteriul  de varsta. Ador provocarile si acest concurs este de fapt o provocare pentru tinerii pasionati de gatit, fie ei bucatari, bloggeri culinari sau oameni care cocheteaza cu gatitul.
Euroexpo Fairs, in parteneriat cu Grup Angst Ro şi Ulma Packaging, lanseaza in cadrul targului Pack Expo 2018 concursul YOUNG CHEF – concurs de retete pentru ready meal, care se va desfasura în zilele de 18 şi 19 mai 2018, în pavilionul B2 Romexpo Bucuresti. Scopul concursului este promovarea ambalajelor inovatoare prin intermediul produselor gata de consum “ready meal” realizate din ingrediente proaspete si de calitate.

Provocarea tanarului Chef (concurentii eligibili sunt cei între 19 şi 35 de ani) este de a crea o reteta cat mai originala si variata din ingrediente de calitate si cu un pret decent, care sa poata fi usor ambalata, portionata si cu un gust constant dupa o zi sau doua de la prepararea ei.

Membrii juriului YOUNG CHEF sunt :

  • Chef Sorin Bontea – presedintele juriului şi cel care va face preselectia lucrarilor ce vor intra in semifinala concursului,
  • Sorin Minea (director general Angst, compania–partener al concursului)
  • Chef Ioan Cristian Şerb (Executive Chef la Energiea şi câştigătorul primei editii “Chefi la cutite”).

Sunt invitati sa participe tineri pasionati de gatit, bloggeri culinari sau bucatari in devenire. Caştigatorul va primi :

  • premiu in bani, in valoare de 1.000 de euro
  • titlul si trofeul YOUNG CHEF 2018.

Concurentii sunt invitati sa aplice online propunerile lor pana pe data de 10.05.2018 –  ultima zi de inscriere, pe site-ul oficial al concursului.  Pe 18 mai va avea loc semifinala YOUNG CHEF (concurentii vor prepara la faţa locului reteta propusa, iar juriul va degusta şi selecta cinci retete finaliste).

Pe 19 mai va avea loc finala YOUNG CHEF: cei 5 finalisti vor prepara la fata locului aceeasi reteta de produs, iar publicul larg (vizitatori specialisti, consumatori premium) va degusta si va vota reteta castigatoare.

Acest concurs se vrea o portita deschisa catre tinerii pasionati si talentati in gastronomie.
Eu sper sa fie cati mai multi participant, cu idei absolut senzationale,  asta pentru ca mancarea ambalata este de cele mai multe ori plictisitoare si fara gust. As miza pe produse locale si de sezon pentru o schimbare ce are legatura cu gustul si grija fata de mediu.

Mult succes si inspiratie!

 

CategoriesParticipari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *