S

Salata de oua cu hasmatuchi

 

Salata de oua cu hasmatuchi este gustarea perfecta de primavara. Hasmatuchi este vedeta mai mult in Moldova , in celelalte regiuni ale tarii nefiind atat de cunoscut.
Desi dupa aspect poate fi confundat usor cu patrunjelul, gustul in schimb este inconfundabil. Hasmatuchi are un gust dulce si parfumat aducand putin cu gustul de anason. El se inrudeste cu patrunjelul si morcovul  iar frunzele sale sunt ceva mai mici si mai crete. O foarte buna descriere o gasiti pe Ierburi Uitate.

 


Retetele vechi de pe la curtile boieresti cuprindeau  de multe ori acest ingredient ce abunda in aceasta perioada in piete.

Salata de oua cu hasmatuchi aduna gusturi si arome ce se potrivesc de minune in meniul de primavara. Prepararea este foarte rapida, asta inseamna ca in 10 -15minute ne putem infrupta din ea.

Ingrediente 4 persoane:

  • 4 oua fierte tari
  • 2 legaturi hasmatuchi
  • 1 legatura mica leurda
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 1-2 castraveti murati
  • 1/2 lamaie
  • 1 lingura mustar
  • 2 linguri ulei
  • sare

Mod de preparare:
Verdeturile se spala sub jet de apa, se scurg si se sterg prin tamponare cu servete de hartie. Acestea se toaca marunt.

Ouale fierte tari se curata de coaja si se taie cubulete. Asta se poate face cu un cutit cu lama subtire, bine ascutit sau cu un dispozitiv special de feliat oua. Se pastreaza cate o felie de ou pentru decor.

 

 

Castravetii murati se cojesc de coaja (optional) si se toaca cubulete.

Pentru dresing se amesteca intr-un vas mic: zeama de lamaie, sarea, mustarul si uleiul .
Intr-un bol se toarna verdeturile , castravetii, ouale iar deasupra dresingul. Se amesteca usor cu o lingura si apoi se distribuie in patru boluri mici.
Nu uitati sa decorati salata de oua cu hasmatuchi. Astfel va fi mai apetisanta.

 

 

La noi decorul a fost cu cate o felie de oua, putin hasmatuchi tocat si cate o frunza mica de sfecla rosie.
Sa aveti pofta!

CategoriesAperitive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *