F

Fursecuri fara zahar, din cereale si banane

Din cateva ingrediente de prin casa ies foarte rapid niste super gustoase fursecuri fara zahar, din cereale si banane. Sunt acele fursecuri recomandate copiilor si celor care evita zaharul.

Cred ca de multe ori ramanem cu banane super coapte pe care nu vrea nimeni sa le manance. Atunci putem sa facem banana bread, inghetata sau niste fursecuri.
Treaba asta e asa de simpla incat o poate face orice copil, deci se incadreaza la retete ultra rapide si sanatoase.

Ingrediente:

  • 2 banane mici foarte coapte
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingura stafide
  • 70g fulgi de porumb (eu am folosit Choco fulgi de la Solaris)
  • 50g fulgi de ovaz (eu am folosit din cei instant de la Solaris)
  • 1 lingura sirop de curmale (optional)

Mod de preparare:

Bananele bine coapte se paseaza cu o furculita sau la blender. Nu cred ca este nevoie sa murdarim blenderul deoarece bananele coapte se faramiteaza foarte usor.

Bananele pasate se amesteca cu stafidele, fulgii de prumb si fulgii instant de ovaz. Nu este nevoie de zahar dar puteti adauga o lingura de sirop de curmale (asta aveam eu) sau de agave sau chiar miere de albine. Nu uitati sa puneti si o lingura de suc de lamaie pentru a tempera dulcele bananei.

 

 

Porniti cuptorul la 170 grade Celsius si pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt. Cu o lingura mare se formeaza gramajoare din compozita pregatita. Acestea se aplatizeaza putin si se coc cca. 30 de minute. Din aceasta compozitie ies cca. 10 fursecuri marisoare.
Fursecurile fara zahar, din cereale si banane au un gust foarte placut, usor dulce. Textura este  crocanta la exterior si usor gumata in interior. Asta depinde si de cat de mult le tineti la cuptor.

 

 

Fursecurile se pastreaza in cutii metalice, asta daca nu sunt devorate pe loc. Cred ca ele merg foarte bine la un mic dejun alaturi de un pahar cu lapte sau ca  gustare.

Spor la prajiturit!

 

0/5 (0 Reviews)

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *