C

Cheesecake cu portocale rosii si mascarpone

Cheesecake cu portocale rosii si mascarpone este reteta deschizatoare a sezonului de portocale rosii. Le-am vazut, le-am cumparat si le-am adus acasa. Nu-mi propusesem ce anume sa fac cu ele, dar stiam ca trebuie sa fie un desert delicios.

Asa a si fost si sper sa va conving si  pe voi sa-l incercati. Daca nu gasiti portocale rosii puteti incerca cu portocale obisnuite.

Cred ca am nimerit cumva o combinatie castigatoare pentru ca mascarponele cu laptele condesat, impreuna cu portocalele rosii au format ceva wow.

Nu am poze intermediare, dar puteti observa niste detalii la reteta mea de cheesecake cu cirese.

Pozele finale le-am facut pe afara dupa doua zile de ninsoare. Sper sa va placa.

 

Ingrediente pentru o tava cu diametrul de 18-20cm:

  • 250g biscuiti digestivi
  • 90g unt
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 250g mascarpone
  • sucul de la 2 portocale rosii
  • 4 portocale rosii
  • 5g gelatina (1/2 pliculet)+50ml apa
  • 1/2 cutie de lapte condensat indulcit

Mod de preparare cheesecake cu portocale rosii si mascarpone:

Biscuitii digestivi se macina la robot si apoi se amesteca cu scortisoara si untul topit.

Tava cu fund detasabil se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna compozitia de biscuiti si se apasa bine cu mana sau cu dosul unei linguri mari.

Tava se da la rece.
Se storc doua portocale pentru a obtine sucul.
Gelatina se pune la hidratat cca 5 minute apoi se pune la bain marie pentru dizolvare. Gelatina nu se pune la foc direct si nici nu se infierbanta pentru ca nu mai coaguleaza.

Intr-un bol se amesteca cu un tel branza mascarpone cu laptele condensat, sucul de portocale si gelatina dizolvata. La sfarsit se adauga o portocala jumatate taiata in cuburi. Pentru un aspect placut mai inatai taiem feliile de portocala cu un cutit bine ascutit. Taiatura se face intre pielite astfel incat miezul sa iasa curat.

Se amesteca totul si se toarna in tava peste blatul de biscuiti. Tava se da la rece pentru cel putin 2 ore.

Portocalele ce ne-au ramas le vom curata in aceeasi maniera obtinand felii curate, fara pielita. Acestea se aranjeaza deasupra in functie de preferintele si imaginatia fiecaruia.
Declar acest cheesecake cu portocale rosii si mascarpone cel mai reusit cheesecake fara coacere dintre toate pe care le-am facut pana acum.

La taiere se va folosi un cutit mare si bine ascutit. Taierea feliilor se va face dintr-o miscare pentru a nu se sfarama aiurea blatul.


Gustul e minunat si fin, iar culoarea e indita.
Pentru alte idei dragute cu acest fruct colorat va recomand si crepes suzette cu portocale rosii, reteta Andrei.

Spor la prajiturit!

CategoriesPrajiturici
  1. Floriana Ciupala says:

    Arata minunat…cred ca este foarte buna…Am sa o incerc si eu…cu curatatul portocalelor este putina tivatura…Multumesc mult pentru toate retetele…Va imbratisez
    Floriana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *