S

Salata cu piept de rata si couscous

Salata cu piept de rata si couscous este o varianta de mancare rapida, dar speciala ca aspect si gust. Cu siguranta puteti surprinde cu acest preparat.

Se stie ca sunt fana declarata a carnii de rata si am deja pe blog multe retete cu rata. Asta nu inseamna ca nu pot continua experimentele, mai ales ca pieptul de rata mi se pare foarte potrivit pentru ocazii speciale.

In acelasi timp se gateste foarte rapid si poate intra in combinatii reusite cu diverse sosuri sau legume. Probabil cea mai cunoscuta varianta este cea a pieptului de rata cu sos de portocale.

Ingrediente 4 persoane:

  • 2 bucati piept de rata
  • 200g couscous
  • 150g valeriana
  • 10-12 rosii cherry
  • 1/2 lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare/piper

Mod de preparare salata cu piept de rata si couscous:

Pieptul de rata se sterge cu servet de hartie, iar pielea se cresteaza cu un cutit ascutit. Din pacate al meu nu era tocmai ascutit si grilajul nu prea a reusit. Important este ca pielea sa fie doar crestata si taiatura sa nu ajunga in carne. Acesta se freaca cu sare si piper negru proaspat macinat.

Pieptul de rata se pune intr-o tigaie rece cu pielea in jos, la foc mediu. Se prajeste cca 7 minute pe partea cu pielea, apoi se intoarce pe cealalata parte inca 1-2 minute.

Tigaia cu pieptul de rata se pune apoi in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius pentru 5-7 minute. Daca tigaia nu se poate pune in cuptor, transferam pieptul intr-un vas mai mic.
In timpul asta pregatim couscous-ul conform instructiunilor de pe pachet. Acesta se amesteca cu putina sare si piper peste care se toarna apa fierbinte. De regula proportia este o cana de couscous-o cana de apa fierbinte. Vasul se acopera si se lasa asa vreo 10 minute, cat sa se umfle.

Pieptul de rata se scoate din cuptor si se aseaza pe un tocator de lemn. Nu il taiem imediat ci il lasam sa se odihneasca. Daca il taiem imediat ce l-am scos din cuptor se vor scurge toate sucurile din el si va deveni cam uscat si fara gust.

Valeriana se spala sub jet de apa, se scurge bine si se zvanta. O amestecam cu sucul de la lamaie, sare si uleiul de masline.

Se amesteca couscous-ul cu valeriana. Compozitia se imparte in patru farfurii.

Pieptul se taie in felii subtiri, la fel si rosiile cherry.
Peste couscous se aseaza feliile de carne, iar de jur imprejur se pun rosiile.

Ar fi mers foarte bine si un sos la salata cu piept de rata si couscous, dar noua ne era prea foame asa ca mancat-o ca atare.

Va las si o varianta vegana de salata de couscous cu rodie si masline, reteta Andrei de la Menta si Rozmarin.

Pofta buna la salata festiva !

 

CategoriesCu carne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *