S

Sandwich Club-reteta rapida

 

Credeti ca exista vreun copil sa refuze un sandwich Club facut ca la carte?
Este vara si e timpul de petreceri in aer liber, picnicuri si intalniri cu prietenii, asa ca merita sa incercam niste retete ce starnesc interesul, dar si papilele gustative.

Pentru ca lucrez mult cu copiii si ii invat sa se descurce singuri in bucatarie, cei de la Selgros m-au provocat sa propun retete pe care copiii si le pot prepara singuri. Azi am ales reteta de sandwich Club pentru ca am pregatit-o de multe ori cu copiii si finalul a fost intotdeauna fericit.

Ca sa nu alergati de la un magazin la altul va garantez ca gasiti toate ingredientele la Selgros.

Ingrediente pentru doua persoane:

  • 6 felii de paine toast
  • 4 felii de sunca presata de porc (pui)
  • 4 felii subtiri bacon
  • 2 frunze salata verde
  • 2 felii mari de rosii
  • 2 felii mari branza cheddar
  • 30g unt
  • betisoare medii din bambus sau lemn

Mod de preparare sandwich Club:

Prepararea este foarte simpla atat timp cat ai ingredientele la indemana. Voi arata fiecare etapa in parte astfel incat totul sa fie foarte clar.

Painea toast se prajeste la grill sau la prajitorul de paine. Eu prefer la grill deoarece aspectul este mai fain deoarece se vad dungulitele alea rumene.

Fiecare sandwich Club va contine trei felii de paine si mai multe umpluturi.

Prima si ultima felie din sandwich vor fi unse cu putin unt.

Asadar pe prima felie de paine prajita si unsa cu unt se aseaza doua felii de sunca presata. Peste aceasta se aseaza frunza de salata si felia de rosie.

Urmeaza alta felie de paine prajita. Peste aceasta se pun doua felii de bacon prajit si apoi feliile de branza cheddar.

Baconul se prajeste in tigaie fara ulei pe ambele parti atat cat sa se rumeneasca putin si sa fie crocant. Acesta se scoate pe servetele pentru a elimina surplusul de grasime.

Branza cheddar am taiat-o in felii mici, dar exista varianta si de cheddar feliat mare, astfel incat o felie din aceasta ar fi suficienta.

Urmeaza ultima felie de paine unsa cu putin unt ce incheie sandvichul. Inainte de taiere vom infige betisoarele de bambus. Daca il vom taia in doua infigem doua betisoare in doua colturi opuse. Daca ne dorim sandwichuri mai mici infigem patru betisoare.

Nu uitati ca la taiere trebuie sa folositi un cutit cu lama bine ascutita, iar miscarea sa fie ferma astfel incat sa se obtina triunghiuri aspectuoase.

Pe langa un sandwich Club merge bine si un sos fresh. Asa ca puteti alege varianta mea de sos cu avocado, lamaie, usturoi si iaurt grecesc. Este delicios si aduce un plus de vitamine.

Mai gasiti si alte retete asemanatoare pe blogul meu.

 

Spor la gatit si invitati copiii in bucatarie. Stati cu ochii pe ei si ajutati-i doar daca ei va cer asta. Credeti-ma ca le face o mare bucurie sa gateasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *