S

Salata cu ardei copti si branza

Vara nu poate trece fara multe salate, dar mai ales salata cu ardei copti si branza. Iubesc ardeii copti, in special cei capia si gustul lor de vara si putin fum ma fac sa iubesc mancarea si mai mult.

Ardeii copti sunt de vis si gustul lor ala bun doar vara este complet. Desi ardeii copti sunt foarte buni simpli mai exista niste variante pe care le ador: aceasta salata, dar si mancarica din ardei copti si smantana. Daca ma cunoasteti deja stiti ca smantana are un loc special in inimia mea, ca doar am crescut in Bucovina.

Ingrediente pentru 2 persoane:

  • 6-8 ardei capia rosii
  • doua felii branza feta (sau telemea)
  • 2 crengute busuioc proaspat
  • 2 linguri ulei floarea soarelui
  • 1 lingurita otet
  • sare

Mod de preparare salata cu ardei copti si branza:

Ardeii capia se coc la gratar , pe o tabla pe aragaz (daca aveti ochiuri pe gaz) sau direct in cuptor. De data asta i-am copt in cuptor, la 190-200grade Celsius timp de 25-30 minute. Nu uitati sa puneti o hartie de copt in tava deoarece este mult mai practic.

Ardeii copti se curata de coaja, cotoare si seminte. Ei se taie in bucati potrivite si se aseaza intr-un bol. Se presara putin sare, uleiul de floarea soarelui si otetul. Se amesteca usor ca sa se intrepatrunda toate aromele.

Deasupra se aseaza branza taiata cubulete si busuiocul proaspat.

Langa salata cu ardei copti si branza asta mai merge de minunte  o bucata de paine buna si eventual un pahar de vin bun. Eu nu ma satur niciodata de ea.

Asadar este o reteta simpla de salata. Probabil multi o stiti de prin tarile mediteraneene pe care le-ati vizitat. Initial nu am vrut sa pun reteta deoarece mi se parea ca e deja foarte cunoscuta, dar totusi m-am hotarat ca ar trebui sa ramana pe blog pentru inspiratie.

Pofta buna!

 

CategoriesMancaruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *