R

Rulada cu nuci

Zilele astea am facut o rulada cu nuci, un desert de toamna/iarna, dar de fapt potrivit in orice anotimp.

Probabil ca stiti deja ca imi plac mult prajiturile cu nuci, iar varianta asta e super rapida si generoasa. O rulada poate fi impartita in 8-10 portii.

Pe blog am mai multe variante de rulade, dar si multe prajituri cu nuci. Cred ca prajiturile cu nuci sunt specifice Romaniei si se gasesc in toate zonele tarii. Eu am crescut cu ele, asa ca iubirea este mare.

Ingrediente blat rulada:

  • 4 oua
  • 100g zahar
  • 75 g nuci macinate
  • 75g faina
  • un strop sare

Ingrediente crema:

  • 400g smantana pentru frisca (peste 30% grasime)
  • 150g nuci
  • 75g zahar
  • 1 lingura cacao pentru decor

Cum se pregateste rulada cu nuci pas cu pas:

Mod de preparare rulada cu nuci:

Nucile se rumenesc putin in cuptor sau intr-o tigaie fara ulei. Asta e pentru un gust mai bun. Le macinam la robot sau la masina daca aveti.

Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius si se pregateste tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt.
Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul si sarea cca. 4-5 minute la viteza maxima. Compozitia trebuie sa fie aerate, albicioasa si cu un volum mare.

Se adauga nucile si faina cernuta cate putin. Incorporarea se face cu miscari largi de jos in sus. Compozitia se toarna in tava si se da la copt pentru cca 10-12 minute la 180 grade (cuptor electric).


Foaia de rulada trebuie sa fie moale. Aveti grija sa nu se usuce marginile deoarece o sa fie mai greu de rulat.
Cand e coapta foaia de rulada se lasa 1-2 minute sa se racoreasca, apoi se ruleaza cu tot cu hartia pe care s-a copt. Va sta asa pana o umplem.

Smantana pentru frisca o mixam cu zaharul pana capata o consistenta densa.
Pentru o frisca reusita trebuie sa tinem cont de :

  • smantana trebuie sa aiba peste 30% grasime
  • smantana trebuie sa fie rece si sa stea in prealabil macar doua ore la frigider
  • vasul in care se mixeaza preferabil sa fie si el rece

Peste frisca se pun nucile macinate si se amesteca.


Foaia de rulada se desface usor si se intinde crema in mod uniform. Se ruleaza inapoi si se da la rece.

Inainte de servire rulada se decoreaza cu cacao sau zahar pudra. Mie imi place mai mult cu cacao pentru ca-i da putina culoare.

Asadar rulada cu nuci este un desert simplu si de sezon. Noua ne-a placut mult si sper sa va placa si voua.

Spor la prajiturit!

 

CategoriesPrajituri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *