Daca aveti pofta de ceva bun de rontait eu zic sa va opriti la aceste fursecuri cu nuci si dulceata de visine. Din reteta prezentata vom obtine o cantitate generoasa de rontaieli.

Fursecurile in sine se fac usor, pe baza unui aluat cu unt insa combinatia castigatoare vine de la asocierea nucilor usor rumenite alaturi de visinele acrisoare.

Este genul ala de reteta ce se face cu ingrediente pe care le ai mereu prin casa.

Ingrediente pentru cca 40 de fursecuri:

  • 250g unt
  • 2 oua
  • 300g faina
  • 100g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 strop sare
  • 250g nuci
  • dulceata de visine

Cum pregatim pas cu pas fursecurile cu nuci si dulceata de visine

Mod de preparare fursecuri cu nuci si dulceata:

Untul se amesteca cu zaharul, sarea si galbenusurile cateva minute. Se adauga vanilia si apoi faina. Se framanta usor aluatul si se da pentru 10 minute la rece.

In timpul asta aprindem cuptorul la 180 grade Celsius si pregatim o tava cu hartie de copt.

Nucile se toaca grosier cu un cutit sau la robot (dar la viteza mica si foarte putin timp). Boabele de visine se scot din dulceata si se aseaza pe o farfurie pentru a mai lasa din sirop.

Albusurile se bat putin cu furculita.

Din aluat facem bilute de dimensiunea unei nuci. Bilutele le dam prin albus batut, le tavalim prin nucile tocate si le asezam in tava lasand putina distanta intre ele.

Cu varful unei lingurite (sau chiar cu degetul) facem cate o adancitura in fiecare biluta. In fiecare adancitura punem cate o visina din dulceata. Putem folosi si cirese sau un gem dens, dar mie cele cu visine mi se par cele mai reusite. Gustul lor acrisor e perfect in combinatia asta.

Dam tava in cuptorul preincalzit pentru cca 25 de minute. Aici ma refer la un cuptor electric. Cand s-au rumenit usor atunci scoatem tava din cuptor si lasam fursecurile sa se raceasca in tava. Atunci cand sunt fierbinti sunt cam fragile.

Dupa racire le punem intr-o cutie metalica si le pastram fara probleme cca doua saptamani.

Aceste fursecuri cu nuci si dulceata sunt senzationale: arata bine, se fac relativ simplu si au un gust delicios. O reteta asemanatoare : fursecuri cu nuci si gem o gasiti la Edith pe blog.

Daca va plac fursecurile cu nuci va mai las o reteta pe care o stiu din copilarie.

Spor la prajiturit!

CategoriesFursecuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *