T

Tort racoros cu frisca si fructe

Cine nu isi doreste in noaptea de Revelion un tort racoros cu frisca si fructe? Noi l-am dorit pentru ca noaptea dintre ani parca e mai lunga, iar mancarurile sunt mai multe.
Asa ca dupa mancaruri de tot felul merge si o feliuta de tort. Daca e un tort racoros cu atat mai bine.

Si reteta este una simpla, adica un tort cu piscoturi, fara coacere.

Totul se pregateste fara batai de cap.

Preparare pas cu pas tort racoros cu frisca si fructe.

Ingrediente:

  • 1 pachet piscoturi (400g)
  • 700g smantana (peste 30% grasime)
  • 75g zahar
  • 1 kiwi
  • 3 clementine
  • 1/2 portocala
  • 1 compot fructe tropicale Sun Food
  • 1 pachetel gelatina (10g)

Mod de preparare tort racoros cu frisca si fructe:

Pentru acest tort am folosit o tava cu diametrul de 24cm, cu fund detasabil. Tava se inveleste in folie alimentara, inelul separat si fundul tavii separat.

Fructele proaspte se curata si se taie in forma dorita.

Compotul se desface si se scurg bine fructele. Zeama de la compot se imparte in doua. O parte se pune intr-un ibric impreuna cu gelatin, la hidratat, iar cealalata parte se foloseste pentru inmuiat piscoturile (asta e optional, piscoturile se inmoaie si de la frisca).

Smantana pentru frisca trebuie sa fie rece in momentul in care o mixam, asta inseamna ca trebuie sa stea la frigider macar doua ore inainte. Este important sa folosim o smantana de calitate, cu grasime de pe 30% pentru a obtine o frisca ferma si buna.

Smantana se mixeaza cateva minute fara zahar, apoi se adauga zaharul cate putin pana ce aceasta se tine bine de paletele mixerului.

Gelatina hidratata (se poate hidrata si in apa daca nu folositi compot) se incalzeste usor la bain marie pana se dizolva complet. Aveti grija sa nu o infierbantati, ea trebuie sa fie doar calduta. Gelatina dizolvata se toarna peste frisca si se amesteca pana la incorporarea completa. Inainte de a incorpora gelatin punem de-o parte niste frisca pentru decorul final, cca150g.

Pe fundul tavii asezam fructe in asa fel incat sa fie un model dragut si colorat. Atunci cand vom rasturna tava, modelul de fructe va fi fata tortului.

In jurul inelului asezam piscoturile, unul langa altul. Eu le-am taiat putin, dar merg foarte bine si intregi. Dupa ce am aranjat toate piscoturile in jurul inelului si am facut modelul din fructe punem cu grija jumatate din frisca. Intindem usor astfel incat sa nu miscam fructele. Peste frisca asezam fructe, atat din cele din compot cat si proaspete.


Urmeaza un strat de piscoturi pe care putem sa le inmuiem putin in compot, apoi restul de frisca si un strat de fructe. Totul se incheie cu un strat de piscoturi.
Tortul se lasa in frigider pana a doua zi.

A doua zi tortul se rastoarna pe un platou intins, suficient de mare si se dezlipeste usor folia alimentara. Se decoreaza cu frisca pus deoparte si se poate manca.

 Dupa cum vedeti, acest tort racoros cu frisca si fructe se face foarte simplu, este lejer si racoros. Puteti folosi orice fructe va plac, in functie de sezon.

La fel de racoros este tortul cu mere si frisca.

Spor la prajiturit!

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *