P

Placinta cu carne-Traista Ciobanului

Placinta cu carne- Traista Ciobanului este o placinta in care poti pune cam ce ai prin frigider. De multe ori o fac cu resturi de la friptura, doar ca nu am apucat niciodata sa postez si reteta.

Acu am pornit din start cu niste carne de vita tocata, asta ca si exemplu. Reteta o puteti adapta la ingredientele pe care le aveti prin frigider. De asemenea puteti folosi si alte legume: ardei gras, rosii, spanac, ceapa etc. Important e sa valorificati ingrediente de care vreti sa scapati.

Asadar asta este o reteta de reciclare, gustoasa si hranitoare.

Sper sa va placa si voua la fel de mult cum ne-a placut si noua.

Preparere pas cu pas placinta cu carne-Traista Ciobanului

Ingrediente aluat:

  • 500g faina
  • 5g drojdie uscata
  • 300ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 25 ml ulei

Ingrediente umplutura:

  • 250g carne tocata de vita
  • 1 praz mic
  • 10 ciuperci champignon
  • 200ml pasta de ardei (rosii pasate)
  • sare/piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura patrunjel

Pentru uns:

  • 1 ou
  • 1 lingura chimen

Mod de preparare:

Primul pas este prepararea aluatului de placinta. Este un aluat foarte simplu. De data asta l-am facut la masina de paine si asa am mai castigat ceva timp. La masina de paine dureaza 40 de minute cu tot cu dospitul. De cand am masina de paine o folosesc des si  pentru aluatul de pizza.

Asta a fost doar o sugestie. Pentru a face aluatul punem faina intr-un bol, adaugam drojdia, sarea si apa calduta. Amestecam bine ingredientele si la sfarsit incorporam uleiul. Framantam cateva minute apoi acoperim aluatul cu un servet curat si lasam la dospit pentru 30 de minute.

Aprindem si incalzim cuptorul la 180-190 grade Celsius.

Pentru umplutura punem la foc potrivit o tigaie mai mare cu putin ulei. Cand este incinsa adaugam carnea tocata de vita si o amestecam din cand in cand circa cinci minute. Adaugam apoi prazul si ciupercile champignon taiate cuburi. Bineinteles ca legumele se spala bine sub jet de apa inainte de prajire.

Mai lasam la foc mic cca cinci minute apoi adaugam pasta de ardei (sau rosii tocate), sarea si piperul. Lasam sa dea un clocot apo adaugam patrunjelul tocat marunt. Amestecam si lasam compozitia sa se raceasca.

Cum facem traista

Aluatul se intinde in forma dreptunghiulara pe un blat presarat cu faina. Impartim aluatul in 8 patrate. In fiecare patrat punem in mijloc o lingura generoasa de umplutura . Indoim colturile opuse (ca la coltunasi) si marginile le lipim prin presare cu ajutorul unei furculite.

Punem toate placintele cu carne intr-o tava tapetata tapetata cu hartie. Ungem fiecare placinta cu carne -Traista Ciobanului cu ou batut si presaram deasupra chimen. Chimenul aduce un gust aparte si mi se pare ca se potriveste in aceasta combinatie. Daca nu va place puteti folosi susan sau mac. De asemenea cu un cutit ascutit facem o crestatura mic in forma de cruce pe fiecare placinta.

Tava se da la cuptor pentru cca. 40 de minute la 180-190 grade Celsius. Placintele sunt gata atunci cand s-au rumenit usor, iar compozitia din interior se vede ca da putin pe dinafara prin crestatura .

Placinta cu carne merge perfect atunci cand este calda cu un pahar cu kefir la cina sau rece la pachetelul pentru serviciu sau scoala.

Baietii mei au fost foarte incantati si asa am facut reteta asta de doua ori intr-o saptamana.

Este tare buna si gustoasa!

Sa stiti ca exista si o placinta ciobanului (reteta lui Jamie Oliver), o reteta ce seamana putin cu musacaua. De asemenea va recomand si placintelele cu spanac de pe blogul meu.

Spor la gatit!

0/5 (0 Reviews)
CategoriesPlacinte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *