S

Salata de vinete cu ardei copti

Salata de vinete cu ardei copti este o varianta delicioasa la clasica salata de vinete.

Stim cu totii ca romanii sunt innebuniti dupa salata de vinete, simpla sau cu maioneza. Mie imi place mai mult varianta simpla, dar am fost incantata  si de reteta de salata de vinete cu susan.

salata de vinete cu ardei copti

De cand am descoperit combinatia de vinete cu ardei copti aproape ca nu ma pot desparti de ea. Pentru asta ii multumesc lui Ciprian Muntele, ca la el pe Instagram cred ca am vazut prima oara.
Credeti-ma ca nu e vorba doar de mine, oricine a gustat salata asta s-a indragostit pe loc de ea, o dragoste culinara bineinteles.

Preparare pas cu pas salata de vinete cu ardei copti

Ingrediente 4 persoane:

  • 2 vinete potrivite
  • 6 ardei capia rosii
  • 1 ceapa medie
  • 50ml ulei
  • sare

Mod de preparare:

Cantitatea ingredientelor este una estimativa, iar voi puteti folosi niste proportii diferite. Adica puteti pune mai multi sau mai putini ardei copti sau puteti schimba cantitatea de ulei in functie de felul cum mancati.

Spun asta deoarece salata de vinete traditionala se face cu destul de mult ulei, dar multa lume nu mai agreeaza acest gen de reteta.

Vinetele se coc, preferabil la gratar sau pe foc deschis la flacara aragazului. Doar asa vor avea acel gust delicios cu tenta usoara de fum , dar si cu o culoare frumoasa. De multe ori am copt vinetele in cuptor, dar din pacate culoarea si gustul au de pierdut.

Vinetele coapte pe toate partile trebuie sa fie moi daca le apasati cu degetul. Se aseaza pe un platou de lemn si se curata de coaja atunci cand inca sunt calde, apoi se lasa macar jumatate de ora la scurs.

Ardeii capia se coc la fel ca vinetele. Dupa coacere se presara cu putina sare pun intr-o cratita cu capac. Aburul format in interior va ajuta la o decojire rapida si usoara.

Ceapa se toaca marunt si se presara cu putina sare pentru a se inmuia putin.
Vinetele coapte impreuna cu ardeii copti se toaca cu un cutit de lemn special. Daca nu aveti folositi un cutit obisnuit de bucatarie.

salata de vinete cu ardei copti

Toate ingredientele se amesteca cu ulei si se sareaza dupa gust.
Gustul este de poveste si va recomand cu drag sa incercati si o astfel de salata de vinete cu ardei copti.

Spor la gatit!

CategoriesMancaruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *