F

Fursecuri vegane cu unt de arahide

Ne incepem ziua cu niste fursecuri vegane cu unt de arahide. Aceste fursecuri de post sunt satioase, usor crocante si aromate.
Eu le recomand la micul dejun, la gustarea de dimineata sau pentru drumetii.

Reteta este rapida si fara complicatii incat si un copil o poate pregati lejer.

fursecuri vegane cu unt de arahide

Preparare pas cu pas fursecuri vegane cu unt de arahide:

Ingrediente:

  • 150g unt de arahide
  • 50g zahar brun
  • 25g fulgi de ovaz
  • 75g banana (jumatate dintr-o banana mare)
  • 50g faina
  • 1 lingura extract vanilie
  • 1 strop sare
  • 12 migdale

Mod de preparare:

Prepararea este atat de simpla incat descrierea va fi foarte scurta.

Se deschide cuptorul la 180grade Celsius.

Intr-un bol mai mare punem untul de arahide, zaharul brun, fulgii de ovaz, banana (preferabil bine coapta), extractul de vanilie si sarea. Se amesteca cu o lingura de lemn sau o spatula mai tare deoarece compozitia este densa.
Zaharul poate fi inlocuit cu sirop de artar/agave/curmale.

Se toarna faina si se amesteca pana ce compozitia pentru fursecuri devine omogena.

De regula untul de arahide poate avea diferite consistente. Al meu a fost dens, dar exista si unt de arahide mult mai lichid. Daca folositi un unt mai moale probabil trebuie crescuta putin cantitatea de faina.

Din aluatul format vom forma 12 fursecuri. In prima faza se modeleaza aluatul sub forma a 12 bile si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cu un cutit de unt s-au chiar cu mana se aplatizeaza putin.

Pe fiecare fursec se aseaza o migdala avand grija ca sa intre bine in aluat, altfel se va desprinde cu usurinta dupa copt.

Fursecurile se coc la 180 grade, in cuptorul preincalzit, cca. 20 de minute. Ele trebuie sa fie usor crocante la exterior, dar putin moi in interior. Dupa coacere se racesc pe un gratar.

fursecuri vegane cu unt de arahide

Daca doriti un numar mai mare de fursecuri vegane cu unt de arahide, atunci dublati cantitatea ingredientelor. Sa stiti ca se pot pastra foarte bine in cutii metalice inchise ermetic sau in borcane de sticla.
Din aceeasi gama va recomand si fursecurile de post cu gem.

Spor la prajiturit!

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *