T

Tort cu capsuni si crema de vanilie

Pentru implinirea a 20 de ani, un tort cu capsuni si crema de vanilie este  foarte potrivit, mai ales daca iubesti aceste ingrediente.

Matei si-a dorit asa o combinatie si a iesit un tort vesel, delicios si…roz.
Tortul in sine este unul foarte simplu: blat clasic din pandispan, crema de vanile, capsuni proaspete si putin gem (dulceata de capsuni). Exteriorul este o frisca amestecata cu capsuni proaspete pasate.

Preparare pas cu pas tort cu capsuni si crema de vanilie


Ingrediente blat 24cm:

  • 4 oua mari (5 medii)
  • 120g zahar
  • 120g faina
  • 1 strop sare

Ingrediente crema de vanilie:

  • 3 galbenusuri
  • 400ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 50g zahar
  • 100g unt (peste 80% grasime)
  • 1lingurita extract de vanilie

Alte ingrediente pentru interior:

  • 2-3 linguri gem de capsuni
  • 200g capsuni

Ingrediente crema capsuni:

  • 250g smantana pentru frisca (peste 30% grasime)
  • 200 g capsuni bine coapte
  • 1 plic intaritor frisca
  • 50g zahar

Decor:

  • 200g capsuni

Mod de preparare:

Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius.

Se pregateste o tava de tort cu fund detasabil si diametru de 24cm. 

Blatul este un pandispan clasic. Pentru pandispan se mixeaza ouale cu zaharul si sarea pana ce compozitia creste mult in volum si capata o culoare albicioasa. Se adauga faina putin cate putin. Aceasta se incorporeaza cu miscari largi de jos in sus.
Din aceasta compozitie se coc doua foi de tort. Eu le coc separate, dar puteti sa coaceti una si sa o taiati pe orizontala.

Pentru crema de vanilie galbenusurile se amesteca impreuna cu zaharul si faina. Laptele se pune la foc mic si atunci cand este ferbinte se toarna cate putin peste prima compozitie. Se amesteca mereu cu telul. Compozitia obtinuta se pune la foc si se amesteca mereu pana se ingroasa si se tine de tel. Se ia de pe foc si se amesteca din cand in cand pentru a se racori. Se adauga untul si extractul de vanilie si se amesteca pana se incorporeaza. Crema trebuie sa fie aproape rece cand montam tortul.

Montare si decor

Montarea tortului se face in tava. Se pune o foaie de tort si se unge cu gem de capsuni (nu e obligatoriu). Se toarna crema de vanilie si deasupra se pune un strat de felii de capsuni proaspete. Se aseaza cea de a doua foaie de tort, se preseaza usor si se da la frigider pentru cateva ore sau mai bine peste noapte.
Daca doriti puteti insiropa putin foile.

tort cu capsuni
tort cu capsuni

Pentru partea exterioara se paseaza cca 200g capsuni bine coapte. Smantana pentru frisca se mixeaza la inceput simpla si apoi se adauga zaharul. Intotdeauna smantana trebuie sa fie bine racita.
Capsunile se paseaza cu un blender de mana si se apoi se amesteca cu frisca. Se adauga un intaritor de frisca si se mixeaza pana ce crema devine ferma.

tort cu capsuni

Tortul se aseaza pe un platou. Crema de capsuni se intinde pe tort simplu sau se distribuie cu ajutorul unui pos. La final se decoreaza cu capsuni taiate sferturi.

Cam asta e totul, nimic complicat si  totusi atat de bun.

Minunatul tort cu capsuni si crema de vanilie se pastreaza la rece.

tort cu capsuni

Spor la prajiturit! Pentru inspiratie va las si reteta la cea mai simpla tarta de capsuni.

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *