C

Chiftelute de linte la cuptor

Pentru zilele fara carne va recomand aceste chiftelute de linte la cuptor.

Chiftelutele din linte, naut sau ciuperci sunt savuroase si hranitoare. Mai mult de atat pot fi facute si pastrate in congelator pentru alte zile in care sunteti ocupati.

Eu le-am facut in cuptor, dar pot fi si prajite in baie de ulei.

Reteta e super simpla si oarecum clasica.

chiftelute de linte la cuptor

Preparare pas cu pas chiftelute de linte la cuptor

Ingrediente:

  • 250g linte uscata
  • 2 cartofi
  • 1 lingura seminte de in
  • 1 legatura mica patrunjel/marar
  • 2 cepe verzi (sau una uscata)
  • 2 fire usturoi verde (sau 2-3 catei usturoi)
  • sare/piper dupa gust
  • 1/2 boia afumata sau fulgi de chili
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • pesmet + seminte de susan
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

Am facut chiftelutele cu linte verde pentru ca asta aveam in casa. Teoretic puteti face cu orice fel de linte. Iuliana de la Bucate Aromate a folosit linte rosie si au iesit tare faine.

Lintea are proprietati nutritionale deosebite si avantajul de a fierbe mult mai repede in comparatie cu rudele ei: fasolea, nautul si bobul.

Lintea se fierbe in apa rece cu sare, dar atat cat sa fie usor ferma, nu fierberea aia pastoasa. Dupa fierbere se lasa la scurs intr-o sita, iar dupa racire se da putin la robot. Mie imi plac cu oarece textura, deci nu le pasez foarte tare, doar 2-3 impulsuri.

chiftelute de linte la cuptor

Cartoful fiert in coaja se dau pe razatoarea mica.

Verdeturile spalate se taie marunt.

Toate ingredientele se amesteca cu mana, iar la sfarsit se pun condimentele (si astea se ajusteaza dupa gustul fiecaruia) si o lingura de seminte de in macinate. Daca nu aveti seminte de in (acestea au rol de liant, inlocuieste oul) puteti pune o lingura de faina.

Cu mainile usor umezite modelam chiftelutele si le tavalim pe ambele parti printr-un amestec de pesmet si susan. Eu am facut si mici, dar si mai mari si plate pentru a putea sa le folosesc la sandwichuri.

chiftelute de linte la cuptor

Chiftelutele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt data in prealabil cu putin ulei. Cu o pensula se dau cu putin ulei deasupra.

Se coc in cuptorul preincalzit la 190 grade Celsius, timp de cca.30 de minute. Timpul de coacere depinde si de dimensiunea/grosimea chiftelutelor.

chiftelute de linte la cuptor

Pot fi mancate calde sau reci, cu salata, in burgeri/sandwichuri sau alaturi de alte garnituri.

In principiu sunt gustoase, satioase si as adauga si sanatoase. Pentru alte retete cu linte de pe blogul meu dati clic aici.

Spor la gatit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *