E vremea pentru o galette cu capsuni, adica o tarta rustica, fara pretentii sau tehnici complicate.

Genul asta de tarta se face rapid si merge de minune cu fructele zemoase de vara.

Eu am ales o varianta cu foarte putin zahar si nu i-am simtit lipsa. Daca va plac deserturile mai dulci puteti adauga 50g de zahar in blat sau puteti completa cu o lingurita de miere la servire.

galette cu capsuni

Totul e simplu si rezultatul final e chiar ispititor.

Preparare pas cu pas galette cu capsuni


Ingrediente blat:

  • 150g unt (peste 80% grasime)
  • 1 ou
  • 250g faina
  • 1 praf sare

Ingrediente umplutura:

  • 300g capsuni proaspete
  • 2 linguri zahar muscovado

Decor:

  • 1 ou pentru uns
  • 2 linguri seminte

Mod de preparare:

Untul rece taiat bucatele se amesteca rapid (pentru a nu se topi de la caldura mainilor) cu faina si sarea astfel incat sa se formeze un aluat nelegat si nisipos. Se adauga oul si se formeaza aluatul.

Acesta se inveleste in folie alimentara si se aplatizeaza usor cu mana sau cu sucitorul. Se da la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Capsunele se spala sub jet de apa, se scurg bine si se zvanta in servete de hartie. Cele mari se taie in jumatati.

galette cu capsuni

Se aprinde cuptorul la 180-190 grade Celsius si se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt.

Aluatul bine racit se intinde cu sucitorul astfel incat sa capete o forma rotunda. Peste aluat se presara putin zahar muscovado, apoi se aseaza capsunele de jur imprejur astfel incat sa ramana o margine libera de vreo trei cm. Aceasta margine se ridica si se pliaza din loc in loc. Nu va faceti griji daca marginea este neregulata sau forma tartei nu a iesit perfect rotunda.

galette cu capsuni

Marginea tartei se unge cu ou batut si se presara semintele. Deasupra capsunelor se pune restul de zahar si se da la cuptor pentru cca 40 de minute.

Este gata atunci cand marginea este usor aurie, iar fructele moi. Sa nu va speriati daca din tarta se va prelinge zeama, asta chiar ii da farmec.

Dupa coacere, minunea noastra de galette cu capsuni se scoate pe un gratar sau suport din lemn. Se serveste calduta alaturi de o lingura de mascarpone sau inghetata. Merge si rece, nu va faceti griji.

Tarta cu capsuni e usor parfumata, iar marginea crocanta cu seminte e buna tare. Va recomand si reteta galette cu caise si fulgi de migdale.

Spor la prajiturit.

0/5 (0 Reviews)

CategoriesPrajiturici

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *