R

Rulada cu gem de caise si mascarpone

Sper sa va placa si voua la fel de mult cum ne-a placut si noua aceasta rulada cu gem de caise si mascarpone.

Rulada este unul dintre cele mai simple si rapide deserturi. In acelasi timp te poti juca cu ingredientele, aromele si texturile astfel incat mereu sa fie altceva.

Rulada cu gem de caise desi e cumva banala, e iubita. De data asta m-am gandit sa adaug si niste mascarpone pentru putina cremozitate. Rezultatul a fost super bun.

rulada cu gem de caise si mascarpone

Preparare pas cu pas rulada cu gem de caise si mascarpone


Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 100g zahar
  • 120g faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 strop sare

Ingrediente umplutura:

  • 250 mascarpone
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • 250g gem de caise

+ caise proaspete si menta pentru decor (optional)

Mod de preparare:

Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius si se pregateste tava de aragaz pe care o tapetam cu hartie de copt.

Ouale impreuna cu zaharul si sare se mixeaza cca.7-8 minute la viteza maxima, pana ce compozitia isi tripleaza volumul si capata o culoare albicioasa.

rulada cu gem de caise si mascarpone.

Se adauga faina cate putin incorporand-o cu miscari largi de jos in sus cu ajutorul unei palete, nu cu mixerul.

Compozitia se toarna in tava si se niveleaza usor astfel incat sa fie distribuita in mod uniform. Foaia de rulada se coace cca 10-12 minute la 180 grade Celsius in cuptorul preincalzit. Foaia trebuie sa fie galbuie, in nici un caz aramie sau sa se usuce marginile deoarece nu va putea fi rulata.

Dupa coacere se scoate din tava cu tot cu hartia de copt si se lasa la racorit 1-2 minute, apoi se ruleaza cu tot cu hartie. Daca nu este rulata atunci cand e calda, dupa racire se ruleaza greu si exista riscul sa crape.

Pentru crema amestecam mascarponele cu zaharul pudra vanilat.

Se desface usor foaia de rulada de foaia de copt si se unge cu stratul de mascarpone. Peste acest vine gemul de caise. Pentru a distrubui uniform gemul si a nu se amesteca cu mascarponele am pus gramajoare mici de gem. Asa a fost mai usor de intins rapid.

rulada cu gem de caise si mascarpone.

Foaia se ruleaza pe lungime si se da la rece pentru cel putin o ora. Se poate pudra sau lasa simpla. Eu am infrumusetat-o cu bucati de caise proaspete si frunzulite de menta. De asemenea se poate creste cantitatea de gem sau de mascarpone.

Minunat desert aceasta rulada cu gem de caise si mascarpone.
Pentru inspiratie de sezon va las si reteta de rulada cu zmeura si mascarpone sau reteta Prajiturelei de rulada cu blat de morcovi si piersici si crema de branza cu dulceata de afine.

Spor la prajiturit!

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *