C

Ciuperci umplute cu cous cous la cuptor

Intr-o zi aveam chef sa gatesc altceva, ceva nou si asa am ajuns sa fac ciuperci umplute cu cous cous la cuptor. A fost un pranz lejer de duminica, gustos si savuros. Sper ca reteta mea sa va inspire.

Ciupercile folosite trebuie sa fie din cele cu palaria mare deoarece ele se vor micsora la cuptor. Sosul de langa nu e obligatoriu, dar el da o nota de prospetime mancarii.

ciuperci umplute cu cous cous la cuptor

Preparare pas cu pas ciuperci umplute cu cous cous la cuptor


Ingrediente:

  • 12 ciuperci champignon cu palaria mare
  • 1 ceasca cous cous
  • 1 ceasca apa
  • 1 ceapa
  • 1 ardei capia
  • 2 linguri ulei
  • sare/piper
  • 75g cascaval

Ingrediente sos:

  • 150g iaurt grecesc
  • 2-3 crengute menta
  • 1 lingura lamaie
  • sare

Mod de preparare:

Ciupercile se curata si se sterg cu un servetel. Se spala sub jet de apa doar daca sunt cu adevarat murdare. Spalarea se face rapid deoarece ciupercile absorb apa si isi pierd din gust si savoare. Folosim doar palariile, piciorusele se pot folosi la omlete, pizza, paste etc.

Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius si se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt. Palariile de ciuperci se aseaza in tava si se presara cu sare si se stropesc cu putin ulei de masline. Tava se da la cuptor pentru cca.10-15 minute, atat cat se gatesc.

Intr-un vas preparam cous-cous-ul. De regula pentru  preparare folosim masura de 1/1, in cazul nostru o cana de cous cous la o cana de apa fierbinte. Apa fierbinte se toarna peste cous cous si se acopera cu un capac. Se lasa asa cca 10 minute.

Intr-o tigaie se calesc foarte putin si cu 1-2 linguri de ulei, ceapa tocata marunt si ardeiul capia. Acestea se amesteca cu cous-cous-ul, sare, piper si chiar niste fulgi de chili daca va place ceva mai picant.

ciuperci umplute cu cous cous la cuptor

Ciupercile vor lasa in interior un lichid, asta sa nu ne sperie. Le vom umple asa, punand compozitia de cous cous cu legume peste aceasta zeama. Asa gustul va fi mai bun.

Peste ciupercile umplute presaram cascaval ras si le dam iar la cuptor pentru cca. 10 minute, la 180 grade Celsius. Cascavalul trebuie sa fie usor rumenit.

Pregatim si sosul de iaurt. Iaurtul grecesc se amesteca cu menta proaspata tocata marunt, lamaia si sarea.

ciuperci umplute cu cous cous la cuptor

Minunatele ciuperci umplute cu cous cous cu legume la cuptor se servesc calde alaturi de sos (sau nu). Pe langa ele noi am avut si niste cartofi dulci la cuptor.

Pentru inspiratie va las si reteta de rosii umplute cu quinoa.

ciuperci umplute cu cous cous la cuptor

Spor la gatit!

0/5 (0 Reviews)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *