Salvie pane este o reteta ce vine sa completeze suita retetelor de vara. Prima data am mancat acest preparat la Castelul Miclauseni. A fost descoperirea verii si m-am tot minunat cat de buna poate sa fie.
Este un aperitiv delicat, plin de gust si aroma. Daca va place salvia musai trebuie sa incercati si voi. Reteta este usoara si a aparut in Carte de bucate boieresti publicata de catre cei de la castel.
Numele de salvie vine din latinescul „salvere” si inseamna „a vindeca”. Planta care aduce nemurirea, salvia, un excelent detoxifiant şi tonic nervos ce nu lasă bătrâneţea să se apropie. Mai multe despre salvie puteti citi aici.
Preparare pas cu pas salvie pane
Ingrediente 4 persoane:
- 30 frunze mari de salvie
- 2 oua mari
- 2 linguri faina
- 1/2 lingurita boia de ardei
- 1/2 lingurita praf de usturoi
- sare
- ulei pt prajire
Mod de preparare:
Frunzele de salvie se spala sub jet de apa si se usuca bine in servete de hartie.
Intr-un bol se bat ouale cu condimentele, sarea si faina astfel incat sa nu ramana cocoloase.
Uleiul se pune la infierbantat si apoi rapid se iau frunzele de codita si se trec prin compozitia de ou si se prajesc pe ambele parti. Frunzele se pun individual si in numar mic pentru ca se prajesc foarte repede si riscam sa le ardem.
Se scot pe servetele pentru a absorbi uleiul.
Salvie pane de post
Daca doriti o compozitie de post (reteta din Carte de bucate boieresti) aveti nevoie de:
- 100g faina
- 2 catei de usturoi
- 1/4 de lingurita piper macinat
- 1/4 de lingurita boia de ardei dulce
- 150ml apa
Intr-un bol se piseaza usturoiul, apoi se adauga faina, piperul, boiaua de ardei si apa, amestecandu-se cu un tel pana se omogenizeaza bine.
Indiferent de forma aleasa (cu ou sau de post) sunt absolut delicioase si perfecte in sezonul de vara.
Sunt convinsa ca acest preparat va surprinde multa lume si tot atat de multa lume va aprecia.
Pentru inspiratie va las si reteta de pui intreg cu salvie la cuptor
Spor la gatit!