S

Saratele cu branza de burduf si kefir

Reteta de saratele cu branza de burduf si kefir vine sa completeze colectia de retete pentru Sarbatori.

La noi nu exista Sarbatori fara saratele, asa ca vin cu o noua reteta de care ma declar foarte multumita. Combinatia de branza de burduf si kefir face putina magie in gust, iar drojdia de la Pakmaya aduce acea dospire usoara de care au nevoie saratelele.

saratele cu branza de burduf si kefir

Preparare pas cu pas saratele cu branza de burduf si kefir

Ingrediente:

  • 200g unt 80% grasime
  • 200g kefir
  • 1 ou
  • 150g branza de burduf
  • 5g drojdie uscata Pakmaya
  • 475g faina
  • Sare

Pentru uns:

  • 1 ou
  • mac/susan/seminte mix

Mod de preparare:

Untul taiat bucatele se amesteca cu faina. Pentru amestecare este perfect un mixer planetar. Nu uitati sa puneti protectia pentru ca va sari faina.

Daca nu aveti asa ceva merge si manual. Untul rece se faramiteaza impreuna cu faina pana ce compozitia capata un aspect nisipos. Se adauga oul, drojdia si kefirul. Drojdia uscata Pakmaya nu trebuie dizolvata in prealabil Acestea se amesteca usor, apoi se adauga si branza de burduf.

saratele cu branza de burduf si kefir

Se amesteca atat cat sa se omogenizeze aluatul.

Aluatul  se inveleste intr-o folie alimentara si se da la rece pentru cel putin 30 de minute. Se poate tine si peste noapte in frigider.

Se aprinde cuptorul la 190-200grade Celsius. Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt.

Aluatul se intinde pe o planseta presarata cu faina cu o grosime intre 0,5-1cm. Se taie fasii cu un cutit special sau un cutit normal bine ascutit. Saratelele se ung cu ou batut si se presara cu seminte de mac, de susan sau orice va place. Adaugati si putina sare deasupra daca le doriti mai sarate.

Saratelele cu branza de burduf si kefir se coc in cuptorul preincalzit cca. 25 de minute sau atat cat trebuie ca sa fie crescute si rumenite.

saratele cu branza
saratele cu branza de burduf

Cum pastrezi saratelele si cand e potrivit sa le scoti pe masa.

Dupa coacere se lasa la racit si apoi se pastreaza in cutii metalice inchise ermetic. Au un gust special, sunt usor crocante la exterior si putin moi in interior.

Mereu e batalie pe ele la intrunirile de familie. Merg bine la orice masa, dar si atunci cand pleci intr-o drumetie sau stai cu prietenii la o bere si un film bun.

Pentru inspiratie va las si reteta mea de saratele de acasa.

Spor la gatit!

CategoriesDe Craciun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *