Eu nu mancam niciodata urda ! Indiferent unde se regasea : prajitura, placinta, aperitive…eu nu puteam sa iau mai mult de o inghititura. Asta pana am fost nevoita sa pregatesc o pasta de urda. Am pregatit-o asa de bine incat am mancat cu pofta, musafirii au fost incantati si mi-au dat de grija sa postez reteta.
Iata ca am repetat procedura si am si cantarit ca sa fie mai usor pentru cei ce vor sa incerce.
Ingrediente:
– 300g urda
– 100g smantana
– 6 catei de usturoi
– busuioc o legatura
– 1/2 lingurita curry
– sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
Toate ingredientele se pun intr-un robot sau blender si se mixeaza pana se omogenizarea completa a ingredientelor. Urda mea a fost pastoasa, dar in cazul in care urda e mai uscata mai adaugati putina smantana pentru cremozitate.
Pasta va avea o culoare usor verzuie si un gust deosebit. Busuiocul si usturoiul pur si simplu fac minuni iar curry aduce o nota usor exotica preparatului.
Cu aceasta pasta puteti face mici tartine sau umple fasii de ardei.
Ma declar multumita de asa combinatie. Va invit sa incercati.
O alta pasta reusita este cea din naut si avocado, tot un fel de experiment reusit. O gasiti aici.
Mie imi place urda! 🙂 Imi place tot ce ai pus in pasta asta, deci nu poate sa fie decat o combinatie tare buna, de incercat!
Mie imi place urda si simpla si pasta si dulce in clatite!