Inca o tarta buna de tot! De data asta am ales o compozitie din spanac si broccoli. Cum spanacul inca se mai gaseste pe tarabe, iar broccoli are un pret acceptabil, am decis sa le asociez si din dorinta de al induce in eroare pe Horia . El iubeste spanacul dar se stramba la broccoli si eu trebuie sa inventez cate ceva….si-mi cam reuseste.
Tarta a iesit apetisanta la prima vedere si delicioasa la prima degustare. Va invit sa incercati si astept pareri.
Ingrediente aluat:
– 100g unt
– 50 ml apa rece
– Sare
– faina cat cuprinde
Ingrediente compozitie:
– 1 broccoli de marime medie
– 250-300g de spanac proaspat (merge si congelat)
– 3 oua
– 3 felii de sunca presata
– 200g de cas sau telemea
– 50 g cascaval
– Sare, piper
Mod de pregatire:
Aluatul se lucreaza repede din ingredientele de mai sus si se da la frigider pentru 30 de minute. Atentie la cantitatea de faina, aluatul trebuie sa nu fie foarte .
Cat sta aluatul la frigider vom pregati compozitia. Intr-o oala punem cam 1 l de apa cu sare la fiert. Cand apa da in clocot adaugam broccoli spalat si taiat in buchetele precum si spanacul. Acestea se lasa cat sa dea cateva clocote, circa 2-3 minute.
Scurgem bine legumele si le mixam usor. Apoi vom adauga ouale batute, sunca taiata cubulete, casul, sarea si piperul. Amestecam bine si compozitia e gata!
Intre timp dam drumul la cuptor la 180 grade Celsius si ne reintoarcem la aluat.
Luam o tava si o ungem bine cu ulei sau unt. Aluatul se intinde atat cat sa ocupe si marginile tavii si se inteapa cu o furculita pentru a nu se umfla in timpul coacerii. Se da la cuptor pentru circa 15-20 minute, atat cat sa prinda o culoare galbuie si sa fie usor coapta. Atunci scoatem tava , turnam compozitia iar deasupra presaram cascavalul ras. Dam tava iar la cuptor pentru inca 25-30 min pana compozitia devine inchegata iar cascavalul de deasupra este rumenit.
Cam asta-i.
Pofta buna si spor la bucatareala!