Cand vine primavara fac des spanac cu smantana si oua. Este mancarea de spanac pe care o iubim, bineinteles alaturi de salata de spanac proaspat.
Spanacul este delicios si plin de vitamine. Are si avantajul de a se recolta si toamna si il gasim proaspat la piata. Baietii mei nu au refuzat niciodata spanacul, dar sunt unii copii carora nu le place. Reteta asta este una cu care puteti sa-i imprieteniti cu spanacul deoarece gustul lui nu este asa pregnant, iar preparatul final este cremos si bun.
Preparare pas cu pas spanac cu smantana si oua
Ingrediente 4 persoane:
- 300g spanac congelat (cantarit dupa scurgere) sau vreo 500g spanac proaspat
- 4 oua
- 200g smantana
- 150 g branza de vaci (burduf, telemea)
- 2 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
Reteta asta o fac atat cu spanac proaspat cat si cu cel congelat. Pentru ca trebuie sa stam in casa am folosit un spanac congelat, desi tare mi-ar fi placut sa merg la piata pentru unul proaspat.
Indiferent de felul spanacului reteta e cam aceeasi.
Daca folositi spanac congelat il puneti la decongelat si apoi il lasati la scurs intr-o sita. Daca folositi proaspat atunci il spalati bine sub jet de apa si il scurgeti bine.
Intr-o tigaie (ceaun) incapatoare se pune putin ulei si se toarna spanacul. Daca spanacul este proaspat trebuie sa-l lasam la foc mic pana se inmoaie putin si scade din volum. In varianta congelata spanacul este scurs asa ca in cateva minute el se va infierbanta.
Deasupra lui se toarna compozitia formata din oua, smantana si branza amestecate in prealabil cu tel. De obicei imi place sa folosesc branza de vaci sau un mix de branzeturi, asta depinde si de ce am in frigider.
Toata compozitia se amesteca cu o spatula sau lingura de lemn si se lasa sa fiarba putin. Se va face asemenea scrobului, doar ca va avea culoarea verde.
Aceasta mancare de spanac cu smantana si oua se mananca musai cu mamaliga calda. Daca doriti puteti sa puneti alaturi si un carnacior fript.
Cam atat, simplu, bun si de sezon.
Puteti incerca si niste placintele cu spanac.
Pofta buna!