P

Placintele cu spanac

Dupa ce am facut intr-o zi  impreuna cu copiii de la atelierele de gatit, mi-am dat seama ca ar fi o idee buna sa  pun placintelele cu spanac si pe blog.

Da, sunt prea bune sa nu va povestesc despre ele. Merg perfect la micul dejun alaturi de un pahar de iaurt sau in pachetelul de scoala sau serviciu, cu un fruct alaturi.

Sper ca va place spanacul deoarece el este vedeta de astazi . Pana apare spanacul proaspat il folosim pe cel congelat, in forma de bulgarasi.

 

 

Ingrediente aluat:

  • 350g faina
  • 1 ou
  • 15g drojdie
  • 150ml apa calduta
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita zatar+chimen macinat(optional)

Ingrediente umplutura:

  • 15 bulgarasi de spanac congelat
  • 1 ou
  • 50g cascaval
  • sare
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare:
Spanacul congelat se lasa la dezghetat intr-o sita, astfel incat sa se scurga bine toata apa . Daca este nevoie presam spanacul cu o lingura .

Pregatirea aluatului este foarte simpla. Faina cernuta se amesteca cu sarea, oul, drojdia dizolvata in putina apa calduta si apa. Se amesteca usor pana se incorporeaza ingredientele. Se adauga uleiul si se framanta cateva minute.

Eu am adaugat in aluat putin zatar si chimen macinat pentru a da un gust mai special.

Aluatul format se acopera cu un servet curat si se lasa putin la crescut, vreo 20 de minute sunt suficiente.
In timpul asta pregatim umplutura. Intr-o tigaie punem spanacul . Daca acesta mai lasa zeama punem la foc mic si amestecam pana aceasta se evapora. Oprim focul si amestecam spanacul cu oul, sarea si cascavalul ras.

 

 

Aprindem cuptorul la 180 grade Celsius.

Aluatul se intinde pe o planseta presarata cu faina. Este preferabil ca acesta sa fie intins subtire, asa placintele ies parca mai bune, adica umplutura mai multa si aluat mai putin.

Se decupeaza cu o forma rotunda. Pe fiecare disc de aluat se pune o lingura de umplutura de spanac, se indoaie discul si se lipeste cu o furculita presand marginile una peste alta.

 

 

Aceste placintele cu spanac se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se cresteaza putin pe mijloc cu un cutit bine ascutit.  Pentru o culoare frumoasa se ung cu ou batut cu sare.
Tava se da la cuptor pentru cca. 30-35 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

 

 

Pofta buna la placintele cu spanac!

Sa stiti ca am si o reteta faina de clatite cu spanac la cuptor.

 

0/5 (0 Reviews)
CategoriesAperitive Copturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *