C

Ciuperci pleurotus cu smantana si spanac

Cu o caserola de pleurotus in frigider si mult spanac in gradina s-a nascut ideea si apoi mancarea de ciuperci pleurotus cu smantana si spanac. Mancarea asta este destul de complexa ca si continut, hranitoare si gustoasa. Unde mai pui ca se pregateste si destul de rapid.

Daca nu aveti spanac puteti pune si alta verdeata ca tot e sezonul si pietele sunt pline.

Pentru inspiratie va las si reteta de ciorba falsa de pleurotus si snitele de post din ciuperci pleurotus.

ciuperci pleurotus cu smantana

Preparare pas cu pas ciuperci pleurotus cu smantana si spanac

Ingrediente:

  • 500g ciuperci pleurotus
  • 500ml smantana (30% grasime)
  • 250g spanac
  • 1 lingura faina
  • 1 ceapa
  • sare/piper
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare:

Spanacul se spala bine si se lasa la scurs.

Ciupercile pleurotus se spala sub jet de apa si se curata. De regula aceste ciuperci sunt foarte curate si usor de pregatit. Ele se taie fasii si se fierb in apa clocotita in prealabil. Timpul de fierbere este de cca 15-20 minute, dar gustati pentru verificare.

Intr-o cratita (tigaie mare) caliti foarte putin ceapa tocata marunt. Merge orice fel de ceapa inclusiv cea verde. Daca folositi ceapa verde atunci puneti vreo 3.

Peste ceapa adaugati faina si amestecati. Stingeti compozitia cu un polonic de apa in care au fiert ciupercile. Amestecati cat sa se omogenizeze usor ingredientele apoi adaugati smantana. Urmeaza ciupercile pleurotus fierte, sarea si piperul negru proaspat rasnit.

Daca vi se pare prea deasa compozitia atunci mai adaugati putin apa (din cea in care au fiert ciupercile).

La final se pune spanacul taiat bucati mari. Se amesteca si se da un clocot. Daca vreti ca el sa fie bine fiert puteti lasa ceva mai mult, eu prefer spanacul al dente.

Mai gustati o data sa vedeti daca s-au asezat gusturile si mancarea este gata.

Bineinteles ca e musai si o mamaliga alaturi, cu paine parca nu are farmec.
Spor la gatit!

0/5 (0 Reviews)

CategoriesMancaruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *