nudeln3

 

In zilele de vara sau in zilele in care vrem sa gatim ceva rapid, dar totusi gustos , varianta de noodles cu legume este solutia.

Noodles sunt niste taietei chinezesti ce se pot gati in diverse moduri si combinatii : legume diferite, sosuri, carne . Ei pot fi din orez, soia sau pur si simplu avand compozitia obisnuita a unor paste.

Recent am fost la Food Bloggers Conference unde am primit o cutie cu magie de la Shan’shi ce continea si o punga de noodles prefierti. Asta inseamna mancare mult mai rapida pentru ca timpul de gatire este mai mic.

nudeln

 

Ingrediente:

  • 1 punga noodles prefierte Shan’shi( 250g)
  • 500ml apa
  • 250g pleurotus (sau alte ciuperci carnoase)
  • 1-2 dovlecei cu tot cu coaja
  • 1-2 cepe verzi
  • 50g rosii uscate in ulei
  • fulgi chili dupa gustul fiecaruia
  • 3-4 linguri ulei de susan
  • 1 lingura de seminte susan prajite
  • sare

Mod de preparare:

Dovlecelul si ciupercile se taie julien. Dovlecelul il prefer cu coaja deoarece imprima o textura crocanta.

Ceapa se taie cuburi mari iar coditele verzi la fel.

Se incinge wokul in care s-a turnat uleiul de susan sau orice alt ulei vegetal. Legumele taiate se pun in wok si se prajesc 2-3 minute, cat sa fie doar usor facute.

nudeln1

 

Peste toate astea se pun pastele si 500ml apa . Intotdeauna respectati instructiunile de pe pachet in ceea ce priveste proportia de apa si timpul de fierbere.  La pastele folosite de mine timpul de fierbere este de 3-4 minute.

nudeln2

 

Inainte de a fi gata adaugam fulgii de chili, rosiile uscate taiate grosier, susanul si sarea.

Amestecam frumusel si le servim calde.

La cerere putem completa cu putin parmezan sau branza maturata.

Noodles cu dovlecei si ciuperci au iesit delicioase. Daca cumva va mai raman pentru a doua zi , nu le aruncati ci le prajiti cu 1 ou, ies super bune.

nudeln4

 

Pofta buna!

Tot din aceasta categorie va recomand:  Pene cu porumb si praz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *