Supa minestrone este o supa deasa bogata in legume, cu un colorit special si multe vitamine.
Reteta este una italiana si are la baza o multitudine de legume cu adaos de paste sau orez. Ea poate fi facuta si cu carne, dar cele mai frecvente variante sunt cele vegetariere. Istoricul acestei retete spune ca e musai sa ai in oala si fasole borlotti (eu nu am avut) si in rest toate legumele ce le ai in sezon. Prima mentionare a acestei retete dateaza din Imperiul Roman.
Inspiratia mea vine de aici.
Preparare pas cu pas supa minestrone
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 2 morcovi medii
- 1/2 telina mica
- 1 dovlecel mic
- 1/2 ardei gras rosu
- 1/2 ardei gras galben
- 1/4 conopida
- 1 cartof mare
- 1 ceasca mazare
- 2 rosii
- 1 ceasca paste mici
- 1 legatura patrunjel
- 25 ml ulei
- Sare/piper
Mod de preparare:
Supa Minestrone nu are secrete sau trucuri, dimpotriva, se pregateste simplu si destul de rapid.
Reteta este foarte versatila in sensul ca legumele se adapteaza in functie de anotimp sau ce aveti la indemana. Important este sa fie multe pentru ca in final gustul supei este dat de aceasta bogatie de arome.
Se pot folosi legume proaspete sau congelate. Eu am folosit mazarea si rosii congelate.
Radacinoasele, ceapa si cartofii se curata de coaja si se spala.
Ardeii, rosiile si conopida se spala.
Toate legumele se taie cubulete, mai putin mazarea.
In cratita in care se va pregati supa se pune uleiul si atunci cand s-a infierbantat se pun ceapa si radacinoasele. Focul trebuie sa fie mediu spre mic si nu uitati sa amestecati. Dupa cca 5 minute adaugati ardeii, cartofii, dovlecelul si conopida. Amestecati iar si mai lasati cateva minute, atat cat sa se inmoaie usor. La final se adauga rosiile si mazarea.
Peste legume se toarna 2 l apa fierbinte sau atat cat trebuie sa va dea consistenta dorita, dar nu uitati ca minestrone este o supa deasa.
Dupa ce toate legumele sunt fierte se adauga pastele, sarea si piperul. Amestecati pentru a nu se lipi de fundul oalei. Pastele folosite trebuie sa fie mici si acestea vor fierbe rapid.
Inchideti focul si adaugati patrunjelul proaspat tocat marunt.
Cam asta e tot, atat de multa culoare si gust intr-o singura farfurie.
Pentru inspiratie va las si reteta de supa crema de legume coapte.
Spor la gatit!