B

Briose aperitiv cu masline si kefir

Pentru gustari de zi cu zi am pregatit aceste briose aperitiv cu masline si kefir. As spune ca-s potrivite pentru micul dejun, pachetelul de la scoala sau serviciu, in excursii si drumetii sau gustarea de dupa amiaza.

Daca aveti cumva masline in frigider puteti incerca aceasta varianta de care eu sunt foarte incantata. Gustul si textura sunt ceea ce trebuie, arata apetisant si se pregatesc foarte repede.

Briose aperitiv cu masline si kefir

Preparare pas cu pas briose aperitiv cu masline si kefir


Ingrediente:

  • 2 oua
  • 75g unt (peste 80% grasime)
  • 250g kefir (sana)
  • 75g masline (cantarite fara samburi)
  • 200g faina
  • 2 linguri parmezan ras (sau alta branza tare)
  • 8g praf de copt
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1/4 lingurita sare

Mod de preparare:

Se aprinde cuptorul la 180g Celsius si se pregateste o tava de briose cu 12 bucati. In tava se aseaza hartiute speciale pentru briose sau forme individuale de silicon. Eu am folosit hartiute, dar de regula la briosele sarate acestea nu se dezlipesc chiar cum ar trebui. Asadar daca aveti din cele de silicon sunt perfecte.

Ouale se mixeaza cu sarea 1-2 minute si apoi se adauga in doua reprize untul topit si racit. Se incorporeaza apoi kefirul si faina amestecata cu praful de copt.

briose
Briose aperitiv

La final se pun maslinele taiate in bucati de diferite marimi si oregano. Eu am folosit masline kalamata si masline negre. Lasati cateva masline si pentru a le aseza deasupra pentru un aspect fain. Aluatul se incorporeaza si apoi cu ajutorul unei linguri se distribuie in cele 12 forme. Pe fiecare briose mai puneti 2-3 bucatele de masline.

Tava se da la cuptor pentru cca. 30 de minute sau pana cand acestea s-au rumenit usor.

Dupa coacere se scot pe un gratar si se lasa la racorit.

Briose aperitiv cu masline si kefir

La servire alaturi de aceste briose sarate puteti pune alaturi si un pahar de kefir, merg tare bine impreuna.

Va las si reteta de focaccia cu masline. Eu o pregatesc destul de des .
Spor la gatit!

CategoriesMancaruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *