Este vremea spanacului si va aduc o idee de vafe sarate cu spanac. Merg de minune ca mic dejun, gustare sau pentru a crea aperitive dragute pentru orice masa de Sarbatoare.
Eu am facut deja de vreo trei ori reteta asta si confirm ca merge perfect si cu leurda sau orice verdeturi va plac.

Preparare pas cu pas vafe sarate cu spanac
Ingrediente:
- 2 oua
- 200g iaurt grecesc (10% grasime)
- 20ml ulei de masline
- 150g faina
- 2 linguri parmezan ras (cca.25g)
- 25g spanac baby
- 1 lingurita praf de copt (5g)
- 1/4 lingurita sare
Mod de preparare:
Prepararea este mai mult decat simpla. Important este sa aveti un aparat de vafe indiferent de model sau marca.
Intr-un bol mixati ouale cu sare 1-2 minute. Adaugati apoi iaurtul grecesc si incorporati. Daca nu aveti iaurt grecesc merge si un kefir, sana sau lapte batut. Turnati usor uleiul de masline si-l incorporati. Si aici este loc si de alt ulei, dar mie imi place mai mult textura cu cel de masline.


Adaugati parmezanul ras si faina in care ati amestecat praful de copt. Trebuie sa iasa o compozitie mai densa asemanatoare cu o smantana de buna calitate.
La final adaugati spanacul baby. Daca fruzele sunt mai mari puteti se le rupeti in jumatate.
Puneti aparatul in priza si cand acesta s-a infierbantat coaceti pe rand vafele. Din cantitatea asta ies 6-8 vafe, asta depinde de ce aparat aveti.
Le puteti manca pur si simplu asa, mai ales la micul dejun. Puteti pune deasupra un ou posat, ceva bacon crocant si cateva legume. Nimic mai delicios as spune eu.


De asemenea, daca vreti sa surprindeti va puteti juca asa cum am facut eu.
Taiati vafele pe lungime si decoarati-le dupa cum doriti. Eu m-am folosit de crema de branza, masline umplute cu migdale, avocado, rosii cherry, ridichi, castraveti. Ies niste gustari tare apetisante si gustoase.
Pentru inspiratie va las si reteta de vafe dulci cu capsuni si frisca.
Spor la gatit!