vafe7

O dimineata poate fi perfecta daca o incepi cu o portie de vafe cu capsuni si frisca.
Tare mi-am dorit un aparat de vafe si dorinta mi s-a implinit de ziua mea. De atunci ne rasfatam duminica dimineata cu vafe usor crocante , fructe, frisca si cafea, iar copiii cu un pafar de lapte.

Vafele se fac foarte rapid si sunt o idee buna pentru micul dejun.

capsuni

Preparare pas cu pas – vafe cu capsuni si frisca

Ingrediente:

–         125g de unt la temperatura camerei

–         100g zahar

–         3 oua

–         250g faina

–         250 ml lapte

–         1 zahar vanilat

–         5g praf de copt (1/2 pliculet)

–         1 praf sare

–         capsune 300g

–         frisca  300g

Mod de preparare vafe:

Cu ajutorul unui mixer (sau tel) batem ouale cu zaharul, zaharul vanilat si untul pana obtinem un aluat omogen. Apoi cu un un tel adaugam  alternand faina +praf de copt si laptele. Se va obtine un aluat mai consistent decat cel de clatite.

Aparatul de vafe se infierbanta in prealabil si cu un polonic se toarna compozitia. Se inchide aparatul  si se coc cam 3 minute, adica pana se rumenesc. Daca le lasati mai mult, vafele vor fi usor mai crocante.

Cand sunt coapte se pot servi cu tot felul de siropuri, dulceturi, fructe proaspete, frisca .

De data asta am profitat de capsuni si frisca, o combinatie pe care o ador.

vafe6

Spor la prajiturit!

0/5 (0 Reviews)
CategoriesPrajituri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *