O dimineata poate fi perfecta daca o incepi cu o portie de vafe cu capsuni si frisca.
Tare mi-am dorit un aparat de vafe si dorinta mi s-a implinit de ziua mea. De atunci ne rasfatam duminica dimineata cu vafe usor crocante , fructe, frisca si cafea, iar copiii cu un pafar de lapte.
Vafele se fac foarte rapid si sunt o idee buna pentru micul dejun.
Preparare pas cu pas – vafe cu capsuni si frisca
Ingrediente:
– 125g de unt la temperatura camerei
– 100g zahar
– 3 oua
– 250g faina
– 250 ml lapte
– 1 zahar vanilat
– 5g praf de copt (1/2 pliculet)
– 1 praf sare
– capsune 300g
– frisca 300g
Mod de preparare vafe:
Cu ajutorul unui mixer (sau tel) batem ouale cu zaharul, zaharul vanilat si untul pana obtinem un aluat omogen. Apoi cu un un tel adaugam alternand faina +praf de copt si laptele. Se va obtine un aluat mai consistent decat cel de clatite.

Aparatul de vafe se infierbanta in prealabil si cu un polonic se toarna compozitia. Se inchide aparatul si se coc cam 3 minute, adica pana se rumenesc. Daca le lasati mai mult, vafele vor fi usor mai crocante.

Cand sunt coapte se pot servi cu tot felul de siropuri, dulceturi, fructe proaspete, frisca .
De data asta am profitat de capsuni si frisca, o combinatie pe care o ador.
Spor la prajiturit!
O nebunie! Salivez incontrolabil. 😀
Alaturi de capsuni,sunt o nebunie!
De când îmi doresc și eu an astfel de aparat 🙁 Foarte bine arată vafele tale 😛
Eu cred ca am un fel de forme de fonta pe care le umpleam si le puneam direct pe ochiul e la aragaz. Le intorceam cand pe o parte cand pe alta.
Uite ca am sa fac saptamana care vine si am sa ii dau fetii la pachet.
Chiar ca sunt usor de facut, si cred minunate la gust 🙂 Eu n-am aparat…asa ca servesc de la tine o portie 🙂
Ce bine arata!!!!
Notat reteta!
Acum sa cumpar aparatul!
Sa stii ca noi facem destul de des, in special duminica cand ne rasfatam.
Am aparatul de vreo 3 ani si sunt foarte multumita.