A venit toamna si odata cu ea dovleacul, iar acesta s-a transformat in prima idee din acest sezon in vafe cu dovleac copt.

Am multe retete cu dovleac copt pe blog, dar niciodata suficiente. Este atat de bun si atat de versatil incat trebuie sa ne bucuram de el in tot sezonul rece.

vafe cu dovleac copt

Dovleacul este o legume destul de ieftina, plina de vitamine si potrivit atat in retete dulci, cat si sarate.

Preparare pas cu pas vafe cu dovleac copt

Ingrediente 8 bucati:

  • 125g unt
  • 2 oua
  • 100g dovleac copt
  • 50g zahar brun
  • 200ml kefir
  • 225 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita rasa de mix de scortisoara, cardamom, ghimbir
  • 1 strop sare

Mod de preparare:

Untul se topeste si se racoreste.

Ouale se mixeaza putin cu zaharul brun si sarea. Se adauga dovleacul copt ce a fost in prealabil pasat cu o furculita. Ne este nevoie de o pasare foarte fina.

Dupa incorporarea dovleacului se incorporeaza untul topit in doua-trei reprize, apoi kefirul. Mie imi place mult kefirul in aluaturi, dar daca nu aveti il puteti inlocui cu iaurt/sana/lapte batut.

La final se toarna faina si bicarbonatul obtinandu-se un aluat mai grosut, dar nicidecum tare.

Aparatul de vafe se pune in priza si se sterge in interior cu un servetel imbibat cu putin ulei. Se coc vafele pe rand. Eu am un aparat de vafe ce face cate doua odata.

Vafele cu dovleac copt sunt moi, cu textura usor usor umeda si gust aromat de toamna. Culoarea este usor galbuie si ademenitoare.

vafe dovleac copt

Noi le-am servit cu o lingura de iaurt grecesc, cateva porumbele (nu sunt afine asa cum ar parea) si bucati de dovleac copt. Pentru un plus de dulceata se poate adauga putina miere de albine , dulceata sau sirop de fructe.
Ce pot spune e ca a fost un mic dejun de rasfat, bun si aromat, cam tot ce trebuie pentru o zi ploioasa de toamna.

vafe cu dovleac copt

Spor la bucatarit!

5/5 (1 Review)

CategoriesPrajiturici

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *