C

Chec cu dovleac copt si ciocolata

Un asemenea chec cu dovleac copt si ciocolata aduce bucurie pe masa. Culoarea portocalie- galbuie e in ton cu toamna, iar ciocolata e stropul de fericire. Bineinteles ca aroma de dovleac invaluie tot desertul.

Asadar e toamna, sa ne bucuram de dovleac. Checul asta merge atat de bine la o ceasca de cafea sau ceai incat e pacat sa nu-l incercati.

chec cu dovleac copt si ciocolata

Preparare pas cu pas chec cu dovleac copt si ciocolata

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 100g zahar
  • 75 ml ulei floarea soarelui
  • 300g dovleac copt
  • 250g faina
  • 1 plic praf de copt (10g)
  • 50g ciocolata neagra picaturi
  • 1 strop sare

Mod de preparare:

Dovleacul trebuie sa fie copt in prealabil si racit. Se cantareste copt si fara coaja.

Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius si se pregateste o tava de chec. Ea poate fi unsa cu ulei si presarata cu faina sau se tapeteaza cu hartie de copt.
Ouale se mixeaza cu zaharul si sarea pana ce compozitia creste in volum si capata o culoare albicioasa. Se adauga uleiul cate putin si apoi 2/3 din dovleac ce se mixeaza impreuna.

Cealalta parte din dovleac se taie cuburi si se adauga la sfarsit . Acele bucati vor ramane cat de cat intregi si se vor vedea frumos atunci cand se taie feliile.

chec cu dovleac copt

Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt amestecand cu o spatula, iar la final ciocolata picaturi si cuburile de dovleac copt. Acestea din urma se amesteca usor si compozitia se toarna in tava. Daca nu aveti ciocolata picaturi taiati bucatele mici o bucata de ciocolata neagra.

Tava merge in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru cca. 40-45 de minute. Recomand testul cu scobitoarea pentru a vedea daca e copt in interior.

Dupa coacere se scoate pe un gratar. Daca aveti rabdare asteptati sa se raceasca inainte de taiere.

Acest chec este absolut sentational atat la culoare cat si la gust. Mi-a placut mult si sigur voi relua reteta, poate chiar cu ceva mai multa ciocolata.

chec cu dovleac

Pentru inspiratie va las si reteta de chec cu morcov si nuci si glazura de mascarpone si reteta Cristinei (Diva in bucatarie) de chec cu dovleac, nuci si stafide.

Spor la prajiturit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *