C

Chec cu morcovi, nuci si glazura de mascarpone

Dorinta unui carrot cake s-a transformat intr-un chec cu morcovi, nuci si glazura de mascarpone. Am ales o varianta mai rapida, pentru ca un tort mi se parea prea mult pentru cat timp aveam eu la dispozitie.

Daca nu ati gustat niciodata carrot cake va indemn sa o faceti. Este genul ala de desert potrivit pentru zilele reci, satios si gustos.

Morcovul este una dintre legumele folosite cu succes si pentru deserturi. Pentru inspiratie am folosit o reteta de carrot cake  pe care am adaptat-o la nevoile mele.

Ingrediente:

  • 200g morcov
  • 75 g nuci
  • 2 oua
  • 75 ml iaurt
  • 50 ml lapte
  • 100g zahar
  • 75 ml ulei
  • 275g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata

Glazura:

  • 250g mascarpone
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingura zeama de portocale
  • putina coaja de portocala

Mod de preparare:

Se porneste cuptorul la 180 grade Celsius.

Morcovii se curata, spala si se dau pe razatoarea mica. Nucile se toaca grosier cu un cutit mare, astfel incat sa se simta mai bine in chec.

 

 

Ouale se mixeaza  cu zaharul dupa care se adauga iaurtul, uleiul si laptele. Se va obtine o compozitie lichida. In aceasta se vor incorpora morcovul ras si ingredientele solide amestecate in prealabil: faina, nucile, praful de copt, bicarbonatul si scortisoara.

Compozitia de chec cu morcovi si nuci se toarna intr-o forma clasica de chec tapetata cu hartie de copt. Tava se da la cuptor pentru cca. 40-45 minute la 180 grade Celsius. Pentru reusita va recomand sa faceti testul cu scobitoarea.

 

 

Cand este bine copt se scoate din tava si se lasa la racit.

Pregatim glazura de mascarpone. La aplicare checul trebuie sa fie complet rece.

Branza mascarpone se amesteca cu zaharul pudra, zeama si coaja de portocale. Aceasta se intinde pe toata suprafata checului intr-un mod mai neordonat. Deasupra se decoreaza cu bucati de nuca.

 

 

Checul cu morcov, nuci si glazura de mascarpone se da la rece. Se taie in felii generoase si se serveste la ceai, cafea sau in momentul in care simtiti nevoia de ceva dulce.

Gustul te cam lasa fara cuvinte, pentru o prajitura cu morcovi este senzational. Sa stiti ca rezista cateva zile la frigider. Pe blog gasiti si o reteta de prajitura dietetica cu morcovi.

 

 

Spor la prajiturit!

CategoriesChecuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *