Prajitura dietetica cu morcovi poate parea usor nefireasca , dar nu e asa. Morcovul crocant si usor dulceag se potriveste foarte bine intr-un desert, mai ales ca este si dietetic.
Deoarece am fost rugata sa testez din produsele Green Sugar am ales sa le asociez cu morcovul , leguma ce scade indicele glicemic dar are si atatea alte proprietati benefice.
Green Sugar este un indulcitor 100% natural, obtinut din extract de Stevia Rebaudiana si cu un indice glicemic 0. Acest indulcitor dulce ca zaharul nu isi pierde din proprietati prin fierbere sau coacere. El este recomandat persoanelor care sufera de diabet precum si celor care tin diete sau vor sa renunte la zahar. Asa ca, prajitura dietetica cu morcov acestor persoane le este dedicata.
Ingrediente:
- 200g morcov ras
- 3 oua mari
- 200g iaurt
- 100g unt
- 3 linguri Green Sugar
- 1 lingurita praf de copt
- putina coaja de lamaie
- un strop sare
- 350g faina
Mod de preparare:
Ouale se mixeaza putin cu Green Sugar si sarea. Se adauga untul moale , iaurtul si coaja de lamaie. Se amesteca cat sa se incorporeze bine ingredientele.
La sfarsit se adauga morcovul ras, faina si praful de copt.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma unsa bine cu unt si tapetata cu faina.
Prajitura dietetica cu morcovi se coace la 180 de grade Celsius, in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute.
Cand este coapta se scoate din forma si se pudreaza cu putin Green Sugar pudra.
Este o prajitura minunata, putin dulce si cu o textura usor umeda data de prezenta morcovului. Copiilor le-a placut foarte mult si ca drept dovada, cat am scris eu reteta ei s-au infruptat din ea.
Daca va incanta ideea prajiturii cu morcov mai am o reteta finlandeza buna, buna iar Claudia are o reteta de prajitura cu morcovi, portocale si ghimbir.
Spor la prajiturit dragilor!
Tare-s bune prajiturile cu morcov. Cel putin noua ne plac mult in orice combinatie 🙂